Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA10 Ban972x60

Predavanja održavamo subotom od 15:30 - 20:30 sati u prostorijama Centra za ljudska prava, Kralja Držislava 6 (pored traumatološke bolnice u Draškovićevoj).

Subota 12. svibanj 2012.

15:30 - 16:30 Astrološka radionica

Glazba Edith Piaf. Pridružite nam se na zajedničkoj radionici, podijelite svoja znanja i naučite nešto novo o cjelokupnom tumačenju horoskopa. Na primjeru Edith Piaf pokušat ćemo otkriti što njezin horoskop govori o njezinu životu i kako iz današnje perspektive u njezinu horoskopu vidimo nju. Niste li dosada proučavali njezin horoskop, sada je vrijeme da se posvetite tom pitanju... Ili dođite na radionicu i otkrijte kako bi drugi riješili tu zagonetku - kako se iz njezina horoskopa može iščitati utjecaj koji je svojim talentom imala na svijet i kako je osvojila svjetsku publiku?

17:00 - 18:30 Senka ljubić: Psihopatija

Poremećaj osobnosti kojeg karakterizira niz značajki ponašanja poput grandioznog osjećaja vlastite vrijednosti, pomanjkanja suosjećanja ili odgovornosti. Naći će se tu i patološko laganje, impulzivnost, ponekad nasilno ili kriminalno ponašanje. Istraživanja pokazuju da u društvu postoji oko 1% psihopata. Znakovito je da ih u svijetu vrhunskog biznisa i politike ima 4%, a među zatvorskom populacijom 25%. Psihologija je razvila testove koji jasno definiraju osobine psihopata. Te osobine možemo "prevesti" na astrološku simboliku, te na primjerima iz domaće i svjetske politike i biznisa razmotriti ovu osjetljivu temu.

19:00 - 20:30 Igor Ognjenović: Osobne točke i njihovi sustavi kuća

Uranska astrologija je poznata po svojoj velikoj točnosti predviđanja. Nastala je u Njemačkoj u vrijeme između dva svjetska rata na osnovu inovativnih uvida Alfreda Wittea. Riječ je o sustavu koji koristi jednu novu astrološku simboliku i pri tome nepogrešivo razlučuje najvažnije životne teme. Unutar Uranske astrologije velika važnost se pridaje takozvanim osobnim točkama Ima ih ukupno šest i svaka od njih generira svoj sustav kuća. U sklopu predavanja prikazati će se značenje svakog od tih šest sustava kuća.

 

DA10 Ban972x60