Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA10 Ban972x60

Predavanja održavamo subotom od 15:30 - 20:30 sati u prostorijama Centra za ljudska prava, Kralja Držislava 6 (pored traumatološke bolnice u Draškovićevoj).

Subota 13. studeni 2010.

15:30 - 16:30 Astrološka igra: Nađite vuka među ovcama

Astrološka igra u kojoj analiziramo natalne karte "na slijepo" pokušavajući naći sličnosti i razlike među ponuđenim natalnim kartama.

17:00 - 18:30 Slaven Slobodnjak: Ficino i astrologija renesanse

Marsilio Ficino je jedan od manje poznatih renesansnih likova koji je iznimno utjecao na filozofiju renesanse svojim prijevodima Platonovih dialoga. No on je svojim prijevodima Corpus Hermeticuma, što izravno što neizravno, usmjerio i razvoj hermetike i okultizma. Ljudi poput Corneliusa Aggripe, Pica dela Mirandole ili Giordana Bruna i drugi nasljeđe su Ficinova rada. No njegovo glavno djelo "De Vita" je u mnogo čemu i astrološki udžbenik koji u prilično odskače od uobičajene astrološke literature. Ficina bi mogli zvati ocem suvremene, čak psihološke, astrologije, jer ju koristi kao sredstvo "brige za dušu".

19:00 - 20:30 Senka Ljubić: Uranova djeca

Uzbudljiva povijesno-astrološka priča o Mary Shelley, dr.Frankesteinu i nesretnim romantičarima Percyju Bisshe Shelleyu i lordu Byronu čije je osobne živote žestoko uzburkao Uran. Što znači živjeti s naglašenim Uranom, kako izaći na kraj s njegovim opasnim darovima: vizionarstvom, buntovništvom, genijem koji ostaje usamljen i neshvaćen? U ovoj priči osim Urana ima i osobitih detalja usporednih horoskopa, malo gotičkog mraka i puno dobre zabave za jednu studenu subotu u razdoblju Škorpiona.

 

DA10 Ban972x60