Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA10 Ban972x60

Predavanja održavamo subotom od 15:30 - 20:30 sati u prostorijama Centra za ljudska prava, Kralja Držislava 6 (pored traumatološke bolnice u Draškovićevoj).

Subota 8. siječanj 2011.

15:30 - 16:30 Otvorena tema

Malo ćemo diskutirati aktualnosti koja nam se tada učine zanimljivim. Početak je nove godine pa možemo vidjeti i što nas čeka u 2011. godini. 

17:00 - 18:30 Sanja Mesic: Jyotish i prehrana

Danas ćemo se pozabaviti odnosom vrsta hrane u astrologiji, te vezi s načinom prehrane te pogledati i na primjerima koje je najprikladnija prehrana za pojedinu osobu. Hrana je i lijek pa se koristi kao jedan od "remedia" u Jyotishu, pa ćemo saznati nešto i o tome.

19:00 - 20:30 Julia Pintar: Patuljasti planet Ceres u prirodnim znanostima

Potraga za planetom koji se po Bodeovom zakonu trebao nalaziti između Marsa i Jupitera, 1.1.1801. urodila je prvim plodom; otkriven je lijep, savršeno okrugao objekt nazvan Ceres, po rimskoj boginji prirode, poljoprivrede, produktivnosti i roditeljske skrbi. To je otkriće najavilo promjene, ne samo našem viđenju Sunčevog sustava, već i samim temeljima ove civilizacije, putem industrijske revolucije kojoj je osnovni cilj povećanje produktivnosti. Ceres je isprva smatrana planetom, kako bi uslijed redanja otkrića niza drugih objekata sa sličnim putanjama, postala prvo-otkriveni asteroid.
Uistinu jeste krajnje vrijeme da prenaglašen upliv Plutonovih mračnih strasti na naše svakodnevne živote svedemo na primjereniju mjeru. Kao i za svojevrstan "povratak prirodi", kroz prisjećanje na činjenicu kako smo i mi sami njezin posve ovisan dio. Trujući i zatirući prirodu činimo to samima sebi. Dok nas, s druge strane, Ceres uči kultivirati prirodu, hraniti, odgajati i njegovati sebe, bližnje i čitav svijet. Ceres je "bio" i sve "bio" je Ceres. Kako to izgleda u praksi, vidjet ćemo večeras, putem niza horoskopa osoba s istaknutom Ceres, dok će na nebu Ceres u Vodenjaku zaklapati trigon s Atlantisom u Vagi.

DA10 Ban972x60