Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA10 Ban972x60

Predavanja održavamo subotom od 15:30 - 20:30 sati u prostorijama Centra za ljudska prava, Kralja Držislava 6 (pored traumatološke bolnice u Draškovićevoj).

Subota 14. svibanj 2011.

15:30 - 16:30 Astrološka vježbaonica: Nađite vuka među ovcama

Astrološka igra u kojoj analiziramo natalne karte "na slijepo" pokušavajući naći sličnosti i razlike među ponuđenim natalnim kartama. Ovo je ujedno prilika da na praktičnim primjerima naučite nešto o analizi karte

17:00 - 18:30 Krešimir Rajki: Planetarne slike u Uranskoj astrologiji

Predavanje će prikazati neke od metoda uranske astrologije u formiranju planetarnih slika kroz praktične primjere osobnih i političkih horoskopa. Prepoznavanje poluzbrojeva, određivanje njihovog značenja i oblikovanje cjelovitih planetarnih slika samo su neke od tema koje će biti zahvaćene u ovom predavanju. Predavanje se nadovezuje na primjenu harmonika u astrologiji.

19:00 - 20:30 Sanja Mesic: Varge ili harmonici u Jyotishu

U ovom ćemo predavanju pogledati kako u indijskoj astrologiji koristimo Varge koje su zapravo harmonički horoskopi. Jyotish koristi pojedine varge/harmonike za specifičnu primjenu u svezi s pojedinim temama, pa odatle možemo naučiti nešto o primjeni harmonika i u zapadnoj astrologiji. Standardno se koristi petnaestak varga i u predavanju ćemo vidjeti njihova osnovna značenja i najčešće primjene.

DA10 Ban972x60