Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA10 Ban972x60

Predavanja održavamo subotom od 15:30 - 20:30 sati u prostorijama Centra za ljudska prava, Kralja Držislava 6 (pored traumatološke bolnice u Draškovićevoj). 

Subota 11. lipanj 2011.

15:30 - 16:30 Astrološka vježbaonica: Pričvrsti rep magarcu

Predstaviti ćemo nekoliko horoskopa i nekoliko biografija razmjerno poznatih ličnosti (osim Hitlera – njega smo dovoljno žvakali), a cilj igre bit će povezati biografije s horoskopima. Pokušati ćemo vidjeti koji se astrološki elementi povezuju sa određenim karakteristikama osoba i njihovih života.

17:00 - 18:30 Slaven Slobodnjak: Sinodički ciklusi ili planetarne faze planeta

Danas ćemo pogledati kako izgledaju planetarni ciklusi planeta, te koje su specifičnosti i pravilnosti tih ciklusa. Mogli bi reći kako su to ciklusi pojavljivanja jer se planete na nebu prikazuju na specifične načine i u određenim dijelovima neba. Osim toga prividne brzine planeta i njihove retrogradnosti su također povezani s ovim ciklusima. Neke posljedice koje proizlaze iz tih ciklusa su povezani s značenjima samih planeta, dok su druge povezane s vremenskim razdobljima koje se mogu koristiti u svrhu prognoza.

19:00 - 20:30 Krešimir Rajki: Jednake ili kvadrantne kuće?

Jednake kuće su pomalo zapostavljeni sustav kuća u odnosu na kvadrantne, posebno Placidusa, iako su stoljećima bile u upotrebi kao dominantni sustav kuća budući da se smatralo kako je to sustav kuća koje je koristio Ptolemaj. U ovom ćemo predavanju vidjeti da li su jednake kuće praktičnije i korisnije za korištenje u odnosu na kvadrantne sustave, te pokušati dati mali prilog vječnom astrološkom pitanju: koji sustav kuća koristiti?

DA10 Ban972x60