Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

Ukoliko želite postati član UDRUGE ASTROLOGA HRVATSKE možete skinuti PRISTUPNICU i popunjenu je donijeti na neko od predavanja ili naših sastanaka, te uplatiti godišnju clanarinu u iznosu od 150,00 kuna.

Ovom pristupnicom omogucavate sebi nekoliko stvari i to: besplatno primanje "MERKUR-a" - biltena koji izlazi 2 puta godišnje, popuste za predavanja i radionice i dr., te korištenje udrugine knjižnice koja osim što prima strane astrološke mjesecnike, ima bogat izbor knjiga, skripta te prevedenih knjiga.....

Takoder ćete dobiti i svoju člansku iskaznicu, te biti registrirani prema specifikaciji kao astrolog (profesionalno - hobi). Uskoro planiramo na webu imati popis aktivnih astrologa.

Isto tako, ukoliko Vam je potreban savjet ili želite da se kao tema predavanja obradi neko podrucje koje je Vama od posebnog interesa ili smatrate da bi tim putem neke stvari bolje savladali, ili možda imate dovoljno znanja i želje da sami održite predavanje na neku izabranu temu, to možete kao naš član.

Molimo Vas da prilikom ispunjavanja pristupnice date točne podatke, kao i funkcionalan e-mail jer često šaljemo obavijesti i putem e-maila, a uskoro planiramo otvoriti dodatne sadržaje na webu samo za registrirane korisnike tj. članove udruge.

Takoder želimo napomenuti da je svaki clan dobrodošao ali da isto tako mora poštivati naš ETICKI KODEKS jer je cilj udruge da se astrologija afirmira kao pozitivna, da drži visoke standarde, da se znanje i vještine usavršavaju, te da se astrolozi medusobno konzultiraju i suraduju.

Dobro došli! :: >PRISTUPNICA...

Ciljevi i Članstvo u UAH-u

Udruga Astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s namjerom okupljanja ljudi koji se bave astrologijom, amaterski ili profesionalno. Osnovni ciljevi i zadaci udruge su:

* aktivno djelovanje na predstavljanju i afirmaciji pozitivnih vrijednosti astrologije u svim njezinim primjenama ukljucujuci i djelovanje protiv zlouporaba i zabluda vezanih uz astrologiju. Svi clanovi potpisnici su etickog kodeksa, cime se obvezuju držati se visokih standarda u svome radu, kontinuirano usavršavati svoje znanje, podupirati i poštivati samospoznaju, slobodnu volju i integritet pojedinca, ogradujuci se od predvidanja buducnosti kao nepromjenljive sudbine.

* poticanje suradnje i povezivanja astrologa u zemlji i svijetu, te suradnja s organizacijama ili pojedincima zainteresiranima za primjenu i prakticiranje astrologije. Dopisujemo se, gradimo suradnju i medusobno posjecujemo nastojeci steci povoljnije mogucnosti sudjelovanja na vecim svjetskim konferencijama s jedne i uspostavi sistema ozbiljnog astrološkog obrazovanja u Hrvatskoj s druge.

* informiranje i edukacija - clanovi Udruge dobivaju 4 biltena godišnje te imaju pristup Udruginoj knjižnici. Uz javna predavanja svake srijede tijekom školske godine, priredujemo astrološke radionice i igre namijenjene stjecanju i usavršavanju astroloških vještina i timskog rada. Zanimljivo je razmjenjivati iskustva, a i zabavno se družiti s ljudima s kojima možete pricati astrološkim jezikom. Uz povremene tecajeve i seminare, tijekom godine priredujemo i vece javne manifestacije: (u subotu najbližu) 21.3. obilježavamo svjetski dan astrologije uz informativna predavanja, tribine i diskusije na temu položaja i buducnosti astrologije, a oko 3.10. u veseloj atmosferi uz kolace i tombolu slavimo svoj rodendan. Proslavivši 10 godina rada, pokrecemo astrološki godišnjak, kojim okupljamo i objavljujemo tekstove naših eminentnih astrologa.

Etički kod UAH-a

Pristupanjem Udruzi obvezujem se na sljedeće:

Moj rad i izjave vezane za određenu osobu temeljiti će se na točnim podacima potrebnima za izračun horoskopa - datumu rodenja, vremenu rodenja, te zemljopisnim koordinatama mjesta rodenja. Obvezujem se naglasiti da sva mišljenja i zaključci dobiveni bez tih podataka nisu dio astrološke interpretacije, vec neke druge alternativne metode.

U svom cu radu podupirati samospoznaju, slobodnu volju pojedinca, njegov osobni integritet te ću se ograditi od predvidanja budućnosti kao nepromjenjive sudbine.

Svojom ću astrološkom djelatnošcu nastojati pružiti pomoc i podršku osobama koje mi se obraćaju, te štititi privatnost i tajnost dobivenih podataka. Kontinuirano cu raditi na usavršavanju svoga znanja te razvoju suradnje izmedu clanova Udruge, kao i medu ostalim astrolozima. Svojim javnim istupima kao clan Udruge radit ću na promicanju ugleda astrologije argumentiranim pristupom, demistificiranjem astrološke djelatnosti te zaštitom etičkih načela astrološke prakse i spoznaje.

Svojim djelovanjem u Udruzi izbjegavati ću konfliktne situacije, s poštovanjem se odnositi spram ostalih članova Udruge, čuvati imovinu Udruge te uvažavati odluke svih tijela Udruge.

Za eventualne sporove prihvaćam posredovanje Nadzornog Odbora.