Novo
(2014-02-28) Ljubić
In memoriam Philip Seymour HoffmanUvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik... Read more...
   |    (2014-02-03) Slobodnjak
Ovih dana smo mogli čak i u medijima čuti o obljetnici smrt Buddya Hollya koji je poginuo 3.2.1959., dakle prije 55 godina. No nisam nigdje primijetio da je netko spomenuo kako je točno 20 godina kasnije (dakle prije 35 godina) na isti datum umro i Sid Vicious član legendarnih Sex Pistolsa. Nespojivo...?! Read more...
   |    (2014-01-26) Razni autori
Kao dugogodišnji suradnik UAH-a, htio bih malo progovoriti o svojim zapažanjima glede nekih zajedničkih nastupa na predavanjima i konferencijama. Prilično me fascinira činjenica da bez obzira što se prije takvih pojedinih zbivanja nismo baš mnogo dogovarali, uvijek bismo na licu mjesta djelovali usklađeno i gotovo se mističnom preciznošću nadovezivali jedni na druge, poput savršeno uštimanog orkestra. Read more...
   |    (2013-08-01) Slobodnjak
Svatko tko se bavi astrologijom (a i mnogi drugi) uzima 12 znakova zodijaka kao činjenicu. No da li ste se ikad upitali zašto baš 12 znakova? Read more...
   |   

DA09 Ban972x60

 2. Dani astrologije

12. travnja 2014

Tema 2. Dana astrologije:

"Veliki križ na nebu i aspektne konfiguracije".

 

0d 9:15 Prijave i registracija

9:45-10:00 Otvaranje Dana Astrologije

10:00-11:00 Tomčić Amika: "Veliki križ"

11:30-12:30 Rajki Krešimir: "Anatomija T-kvadrata"

13:00-14:00 Lorencin Sanja: "Veliki trigon"

14:00-15:30 Pauza za ručak

15:30-16:30 Igor Ognjenović: "Trokuti učenja"

17:00-18:00   Jovetić Damir: "Što nam donosi 2014 godina"

18:00-18:45 Pauza za kavu i druženje

18:45-19:45 Julia Pintar: "Kardinalni znaci ovih dana - od temelja do nadogradnje"

 

Tomčić Amika: "Veliki križ"

da2IMG7732WtaNajnapetija astrološka aspektna konfiguracija – Veliki križ sastoji se od četiri ili više planeta ili točaka horoskopa koje međusobno tvore četiri kvadrata i dvije opozicije. Kada u tumačenje uključimo vladarstva i smještaj u kućama dotičnih planeta dobijamo ogromnu količinu podataka koje valja sintetizirati u životnu priču osobe čiji horoskop tumačimo. Različiti autori promatraju Veliki križ na više načina no jedno je sigurno – ova konfiguracija izvor je ogromne količine energije, poriva ali i izazova čije nadvladavanje vodi ka iznimnim dostignućima iza kojih se kriju duboke unutarnje borbe. Kako se Veliki križ manifestira u životu promotrit ćemo kroz nekoliko primjera poznatih osoba te privatnih klijenata.

Amika Tomčić profesionalni je astrolog sa preko 15 godina profesionalnog staža. Svakodnevno konzultira klijente u svojem astrološkom uredu u Zagrebu, pisala je ili piše za brojne časopise, kao gost predavač drži astrološka predavanja te je sudjelovala u preko 150 televizijskih emisija na temu astrologije. Predsjednica je i edukator pri Institutu za astrologiju. Uz dvije diplome formalnog obrazovanja, svoju astrološku diplomu stekla je u renomiranoj školi Noela Tyla.

 

Rajki Krešimir: "Anatomija T-kvadrata"

da2IMG7756WrkPredavanje će objasniti načine na koje možemo pristupiti tumačenju T-kvadrata, kako se T-kvadrat tumačio u prošlosti i kako ga tumačimo danas. Bavit će se time što T-kvadrat poručuje nalazi li se u natalnom horoskopu, na što upućuje nađe li se u sinastriji, što najavljuje kada se formira u progresijama i kako ga tumačiti iz tranzita. Uz mnoštvo primjera na predavanju će biti otkrivene male tajne ove najpopularnije konfiguracije.

 

 

 

 

 

Lorencin Sanja: "Veliki trigon"

da2IMG7765WlsVeliki trigon je aspektna konfiguracija koja spaja tri ili više planeta ili točaka koje su međusobno udaljene 120 stupnjeva, a te tri točke (svaka točka može sadržavati jednu ili više planeta) čine, zapravo, istostranični trokut. Zbog toga se planete u velikom trigoni nalaze (obično) u istom elementu, pa imamo vatreni, zemljani, zračni i vodeni veliki trigon. Trigon je jedan od najpoželjnijih aspekata u natalnoj karti, a veliki trigon jedna od najpoželjnijih aspektnih konfiguracija, za razliku od napetih aspektnih konfiguracija koje u sebi sadrže pretežno kvadrate i / ili opozicije. Ali, nije svako dobro za dobro, ni svako zlo za zlo.....

Lorencin Sanja astrologijom se bavi od ranih osamdesetih godina, najprije kao samouka (kao i većina astrologa tih godina na našim prostorima), a kasnije nadograđivanjem znanja kroz razne škole, seminare i tečajeve. Jedan je od osnivača Astrološke udruge Uran koja u Puli djeluje punih petnaest godina, također i jedan od njenih predsjednika. U sklopu aktivnosti udruge nekoliko puta godišnje drži javna predavanja s raznim astrološkim temama, a održava i tečajeve astrologije u Puli.

 

Ognjenović Igor: "Trokuti učenja"

da2IMG7771WoiU ovim konfiguracijama spajaju se crveni, plavi i zeleni aspekti, omogućavajući na taj način doživljavanje svih vrsta iskustava. Promjenljiva motivacija je poticaj za rast i kretanje. Ljudi koji ih imaju u svojim kartama tokom čitavog života nešto uče. Na taj način usavršavaju svoje znanje i podižu svjesnost na viši nivo. U predavanju će biti prikazane različite vrste trokuta učenja i načini njihovog što boljeg korištenja.

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Profesionalnom bavljenju astrologijom posvetio se nakon što je diplomirao matematiku na PMF-u u Zagrebu. Položio je međunarodni certifikat za profesionalnog astrologa (ISAR CAP), te stekao certifikat praktikanta srednjovjekovne astrologije unutar Academy of Predictive Astrology . Član je Udruge astrologa Hrvatske (UAH). Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti, objavljivao je u Jutarnjem listu, Astro magazinu, Sensi i Svjetlosti. Napisao je knjigu "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka".

 

Damir Jovetić: "Što nam donosi 2014. godina?"

da2IMG7785WjdU ovom predavanju ćemo se osvrnuti na aktualne konfiguracije na nebu te na moguće utjecaje koje će donijeti veliki križ i druge konfiguracije. Ovo je predavanje skraćena verzija javnih prognoza koje Jovetić održava niz godina na početku godine, na Tri Kralja, sa mundanim prognozama o idućoj godini.

Damir Jovetić je profesionalni astrolog koji živi i radi u Rijeci već više od dvadeset godina. Poznat je po svom višegodišnjem konzultacijskom radu sa klijentima. Još od 90-ih godina radio je na brojnim edukacijskim programima u Rijeci i Puli, te surađivao sa Astrološkim institutom u Ljubljani i drugim astrološkim udrugama i organizacijama u regiji. Jedan je od inicijatora osnivanja astroloških društava u Rijeci, Puli, pa i UAH-a. Poznat je i po svom medijskom radu i astrološkim emisijama lišene zabavnih sadržaja koje je godinama radio na Radio Puli, TVNovi, Radio Rijeci, kao i kolumnama u Novom listu. Prepoznatljiv je i po nizu događaja za Tri Kralja, veoma posjećenoj tribini i forumu u kojem daje prognoze o dolazećoj godini i globalnim mundanim prognozama.

 

Pintar Julia: "Kardinalni znaci ovih dana - od temelja do nadogradnje"

da2IMG7805WpjPrateći godinama kako se planetarna kretanja odražavaju na naše živote i svijet oko nas imamo prilike ne samo intelektualno spoznati, duhovno uvidjeti već i sasvim konkretno doživjeti, osjetiti i razaznavati različite energije. Pa tako i razlike između prohtjeva kardinalnih, fiksnih i promjenljivih znakova odnosno križeva. Jer ništa u životu nije odijeljeno od drugoga, samo što je našim umovima lakše sagleati širu sliku koja je uređena na osnovi raspoznatljivog uzorka. Tako je i dinamiku planetarnih energija lakše doživjeti kada su raspoređene u raspoznatljive uzorke, koje nazivamo konfiguracijama. S naglaskom na velike križeve i osobito kardinalni koji nas razapinje u ovom dramatičnom procjepu među dvama erama, razmotrit ćemo i dodatan astrološki riječnik sročen asteroidima, kentaurima, hipoteticima i kajperovim objektima, koji u obilju pružaju korisna dodatna pojašnjenja mnogih osvještavanja i izazova kojima smo izloženi.

Pintar Julia. Pod dojmom prvog ozbiljnijeg susreta s astrologijom 1988. godine, Julia Pintar je uz utjecaj više sile te zahvaljujući vlastitoj znatiželji i sama postala astrolog. Nakon godina samostalnog izučavanja i rada, sudjeluje u radu Udruge astrologa Hrvatske od njenog osnutka do današnjih dana. Pored napisanih 50-ak članaka, jedne knjige i 80-ak članaka i seminara, s osobitim zanimanjem za manje objekte sunčevog sustava, karmičku astrologiju i sekundarnu progresiju, ovom prilikom predstavlja još jednu tehniku s kojom se svakodnevno koristi.

 

 

 

Dani astrologije u Hotelu Arcotel, Branimirova 29

Uvećaj

DA09 Ban972x60

top