Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

Ovo su kratke biografije predavača i opisi predavanja  koje ćete moći slušati na Danima astrologije. Raspored predavanja možete vidjeti ovdje...

 

dr. Matjaž Regovec: "Jungovska predodžba boga i planetarno podzemlje"

Jungova predodžba boga u "Red Book" (Crvenoj knjizi), za razliku od one u njegovim "Collected Works", donosi individualnog boga u fokus pažnje i istraživanja. Individualni bog se može kreirati jedino putovanjem u nesvjesno svijetom ispod našeg. Usmjerit ću se na suštinska obilježja te škorpionsko-plutonovske dimenzije osobnog puta transformacije, tj. individuacije, koji izgleda da oblikuje predodžbu boga u osobi. Tako shvaćena, cijela natalna karta više ne izgleda kao sudbina, već kao mogućnost osobe da postane ono što može postati kao individua. Na kraju možemo pogledati i astrološki poraditi na materijalima učesnika.

Dr. Matjaž Regovec je doktorirao iz područja psihologije ličnosti. Kvalificirani je jungovski psihoanalitičar i kvalificirani psihološki astrolog. Od 1993. godine vodi ljubljanski Institut IPAL, koji nudi obrazovanje na područjima psihološke astrologije i jungovske psihoanalize. Autor je mnogobrojnih naučnih knjiga na područjima psihološke astrologije i psihoanalize na slovenskom i engleskom, a knjiga "Pluton, psihodinamika senke i kompleksa" objavljena je i na mađarskom i srpskom jeziku.

 

prof. Erna Banić-Pajnić:  "Renesansa i astrologija"

U predavanju ćemo naučiti nešto o  astrologiji i filozofiji u vrijeme renesanse. Centralni lik je jedan od najutjecajnijih filozofa tog doba,  Marsillio Ficino, koji je djelovao u Firenci pod pokriviteljstvom obitelji Medici. Iako je najpoznatiji po prijevodima Platona i revitalizaciji platonizma, u njegovom djelu "O životu" astrologija ima veoma prominentnu ulogu, a njegovi prijevodi hermetičkih tekstova ("Corpus hermeticum") su važni i za razvoj hermetike i okultizma. Njegov je utjecaj bio ogroman, a i neki hrvatski filozofi, poput Franje Petriča, su dio tog kruga firentinskih novoplatonista.

prof. Erna Banić-Pajnić rođena je u Zagrebu, gdje je pohađala osnovnu školu i Klasičnu gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu filozofiju i francuski jezik.  Doktorirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1984. Od 1970. radi na Institutu za filozofiju u Zagrebu. Bavi se poviješću hrvatske filozofije te renesansnom filozofijom. Dosad je objavila  pet autorskih i devet uredničkih knjiga te osamdesetak znanstvenih članova u domaćim i stranim časopisima i knjigama.

 

 

Valentina Andrašek: "Snaga praznine - nedostatak elemenata u karti"

Valentina Andrašek završila je studij psihologije na Lewis and Clark College-u u Portlandu, SAD. Tokom studija fokusirala se na razvojnu (dječju) psihologiju i psihologiju žena, uz koncentraciju predmeta iz filozofije. Nakon studija je aktivna u ženskom pokretu i radi sa ženama i djecom koja su preživjela nasilje, a od 2018. postaje nezavisna konzultantica za istraživanja vezano uz nasilje nad ženama i ravnopravnost spolova. Astrologiju je počela studirati 2010.g. u Centru za astrološku edukaciju. Pohađala je nekolicinu tečajeva i seminara, uključujuci iz područja helenističke i šamanske astrologije. Završila je MISPA  (https://www.mercuryinternetschool.com) - školu psihološke astrologije u Engleskoj. 

 

Adrianna  Jadranka Peric M.Sc.: “ Astroloski pogled na brigu o zdravlju ”

Tijekom predavanja cemo se podsjetiti najvaznijih pocela astroloskog pristupa zdravlju. Zdravlje je, svi cemo se sloziti, preduvjet za funkcioniranje osobe na svim poljima zivota. I svako od nas ima drugacije potrebe i pogede na te teme. Kako se specificnosti i ‘debalansi’ iz natalne karte manifestiraju, te je li ih je moguce kompenzirati?  Klasifikacije, recepti i preporuke mogu biti skliski teren u astroloskoj praksi. Postoji li siguran nacin na koji astrolog, nakon pripreme  materijala za rad sa klijentom i tijekom konzultacije, moze pomoci i eventualno naciniti pomake u klijentovoj teznji da poboljsa situaciju?

ADRIANNA - Jadranka Peric  M.Sc. Biotechnology, DIIE Astrology  je od djetinjstva fascinirana psihologijom, matematikom, zvijezdama i nebeskim zbivanjima. Astrologija postaje jedan od važnih hobija kojim se počinje baviti tijekom studentskih dana.  Poslije puno godina posvećenih inženjersko-komercijalnom tipu karijere, a paralelno i samostalnom istraživanju astrologije, u 2011. godini se upisuje na Faculty of Astrological Studies u Londonu.  Nakon povratka u Hrvatsku surađuje sa UAH i  osniva konzultantsku tvrtku. Sudionici Adrianninih radionica i klijenti dolaze iz različitih zamljopisnih, kulturoloskih, religijski i jezičnih podneblja, a pozitivni pomaci u njihovoj percepciji astrologije uvijek je izuzetno vesele.

 

Slaven Slobodnjak: "Daimon i tuche - što je fortuna u horoskopu"

Pojmovi Daimon ("demon") i tuche ("sreća", fortuna)  se na različite načine pojavljuju kao vrlo važni pojmovi, ali i astrološke tehnike, od samih početaka helenističke astrologije. Pa ipak vremenom je njihova upotreba gotovo nestala. U predavanju ćemo pokušati objasniti ove pojmove i kako se primjenjuju. Pogledati ćemo i neke važnije metode korištenja i zašto je "točka fortuna" jednako važna u analizi kao i Ascendent.

Slaven Slobodnjak  bavi se astrologijom od svoje rane mladosti,  više od 30 godina. Vrlo rano je počeo pohađati brojne astrološke konferencije i seminare širom svijeta, od San Franciska, Atlante, New Yorka do Luzerna, Venecije i Praga. Jedan je od osnivača i predsjednik Udruge astrologa Hrvatske. U devedesetim  pokrenuo "Centar za astrološki studij i istraživanja" te objavio prijevode više astroloških knjiga, kao i časopis Kiron. Od 2002. je više godina boravio u SAD-u kao asistent R. Schmidtu u okviru Projecta Hindsigt radeći na prijevodima i rekonstrukciji najranijih astroloških tekstova iz helenističkog razdoblja. Autor je brojnih astroloških tekstova u "Merkuru" i na web stranicama UAH-a i Apotelesma (www.apotelesma-astrologija.hr).Održava brojne seminare i predavanja u svojoj astrološkoj školi,  a kontinuirano radi i individualne astrološke konzultacije..