Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA11 Ban972x60

 

9. Dani astrologije 

 11. studenog 2017.

 Tema 9.  Dana astrologije je bila:  "Raznolikosti astrologije"

 

 Karin Baloh Martić: Prve tri su najvažnije - Mjesec i njegova uloga u prve tri godine života i odnos s majkom

Prve tri godine života igraju ključnu ulogu u psihološkom razvoju djeteta. U astrologiji, ovim razdobljem vlada Mjesec. O značaju Mjeseca iz perspektive prve tri godine života, odnosu s majkom te utjecajem kvalitete tog odnosa na veze u zrelom životnom dobu kao i drugim segmentima lunarne simbolike govorit ćemo na ovom predavanju.

Karin Baloh Martić aktivno se bavi astrologijom već više od 20 godina. Autorica je više astroloških knjiga iz područja popularne astrologije. Diplomirala je na IPAL-u 2012. godine s temom Incijacijski obredi. Živi i radi u Rijeci gdje redovito održava astrološka predavanja, radionice i seminare.

 

 

Adrianna Jadranka Peric: "Novo ruho dobro znanih igrača"

Ovim predavanjem se sudionike konferencije zeli potaknuti na promišljanja i diskutiranja o promjenama planetarnih vibracija koje se desavaju krajem 2017. i tijekom 2018. godine. Na koji način bi se ove promjene mogle manifestirati u našim zivotima a i na svijet oko nas? Kako premostiti prijelaz važnih igrača iz 'pozitivnih' u 'negativne' znake? Je li moguće u ovom periodu pronaći balans izmedju jin i jung energija? Da li se uz astrološke spoznaje možemo pripremiti na nove izazove?

Adrianna Jadranka Peric M.Sc. Biotechnology, DIIE Astrology je od djetinjstva fascinirana psihologijom, matematikom, zvijezdama i nebeskim zbivanjima. Astrologija postaje jedan od važnih hobija kojim se počinje baviti tijekom studentskih dana. Poslije puno godina posvećenih inženjersko-komercijalnom tipu karijere, a paralelno i samostalnom istraživanju astrologije, u 2011. godini se upisuje na Faculty of Astrological Studies u Londonu. Nakon proslogodisnjeg povratka u Hrvatsku suradjuje sa UAH i osniva konzultantsku tvrtku. Sudionici Adrianninih radionica i klijenti dolaze iz različitih zamljopisnih, kulturoloskih, religijski i jezičnih podneblja, a pozitivni pomaci u njihovoj percepciji astrologije uvijek je izuzetno vesele.

 

Igor Ognjenović: "Zmajeve kuće i znakovi"

 Mjesečevi čvorovi u astrologiji se povezuju uz sadržaje koji se protežu od društvenih odnosa do karmičkih dugova. Upredavanju „Zmajeve kuće i znakovi" obratiti ćemo pažnju na dvije vrste podjela unutar kojih se Mjesečevi čvorovi uzimaju kao polazni određujući faktor. Riječ je o takozvanom drakonskom zodijaku Pamele Crane i kućama čvora Alfreda Wittea. Ovo dvoje astrologa iz različitih vremena istoj podjeli pristupa na različit način i pri tome dobivenu kartu interpretira na potpuno različit način.

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Profesionalnom bavljenju astrologijom posvetio se nakon što je diplomirao matematiku na PMF-u u Zagrebu. Položio je međunarodni certifikat za profesionalnog astrologa (ISAR CAP), te stekao certifikat praktikanta srednjovjekovne astrologije unutar Academy of Predictive Astrology . Član je Udruge astrologa Hrvatske (UAH). Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti, objavljivao je u Jutarnjem listu, Astro magazinu, Sensi i Svjetlosti. Napisao je knjigu "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka".

  

Krešimir Rajki: Prediktivna sinastrija

Sinastrija se najčešće tumači kao slika zamrznuta u vremenu. Predavanje se temelji na primjerima na kojima će biti pokazano kako izgleda horoskop odnosa izložen utjecaju vremena i kako tumačiti te utjecaje. Najveći naglasak bit će stavljen na tehniku sekundarne progresije, a protumačene će biti i druge tehnike poput kompozita, karte odnosa i dr.

Krešimir Rajki višegodišnji je član UAH-a, vodio je astrološku školu na Pučkom otvorenom učilištu, održao brojna predavanja, osmislio astrološke igre i napisao više članaka za Merkur. Tijekom godina, u sklopu UAH-a, održao je i niz predavanja o sustavima kuća i njihovu razvoju u povijesti astrologije. Aktivno se bavi astrologijom više od dvadeset godina i redovno radi s klijentima. Prakticira niz astroloških metoda, najviše se fokusirajući na uransku i prediktivnu astrologiju.

 

Slaven Slobodnjak: Kako procjeniti važnost tranzita

U ovom ćemo se predavanju pozabaviti nekim uvjetima koji nam pomažu pri procjeni kada je tranzit nekog planeta važnije. Pri tome čemo se koristiti helenističkom metodom profekcija koji nam daje vladare pojedinih godina života, a samim time nam daje informaciju koji je tranzit aktivniji u nekoj godini života. Metoda profekcija je veoma jednostavna, pa ćemo na primjerima vidjeti kako funkcionira u kombinaciji sa tranzitima.

Slaven Slobodnjak se bavi astrologijom od svoje rane mladosti, više od 30 godina. Vrlo rano je počeo pohađati brojne astrološke konferencije i seminare širom svijeta, od San Franciska, Atlante, New Yorka do Luzerna, Venecije i Praga. Jedan je od osnivača i predsjednik Udruge astrologa Hrvatske. U devedesetim pokrenuo "Centar za astrološki studij i istraživanja" te objavio prijevode više astroloških knjiga, kao i časopis Kiron. Od 2002. je više godina boravio u SAD-u kao asistent R. Schmidtu u okviru Projecta Hindsigt radeći na prijevodima i rekonstrukciji najranijih astroloških tekstova iz helenističkog razdoblja. Autor je brojnih astroloških tekstova u "Merkuru" i na web stranicama UAH-a i Apotelesma (www.apotelesma-astrologija.hr), održava brojne seminare i predavanja, a redovno radi i individualne astrološke konzultacije.

 

Amika Tomčić: Astrologija obitelji

Suvremeno doba podcrtava individualizaciju a pojam obitelji suočava se potrebom redefiniranja. Iako se obiteljski život značajno promijenio proteklih desetljeća, arhetipska, energetska i psihološka uloga obitelji jednako je važna, možda čak i važnija nego ikad. Ovo predavanje nudi astrološki pogled na obitelj: planetarni i aspektni obrasci kroz obiteljsko stablo, obiteljske teme Sunca i Mjeseca, obiteljske uloge.

Amika Tomčić profesionalni je astrolog sa preko 15 godina profesionalnog staža. Svakodnevno konzultira klijente u svojem astrološkom uredu u Zagrebu, pisala je ili piše za brojne časopise, kao gost predavač drži astrološka predavanja te je sudjelovala u preko 150 televizijskih emisija na temu astrologije. Predsjednica je i edukator pri Institutu za astrologiju. Uz dvije diplome formalnog obrazovanja, svoju astrološku diplomu stekla je u renomiranoj školi Noela Tyla. Vlasnica je 2 centra za sportsku rekreaciju, edukator osposobljavanja na području fitnesa te studentica doktorskog studija kineziologije.

 

 

 

 

DA11 Ban972x60