Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA11 Ban972x60

 

8. Dani astrologije 

(1. travnja 2017.)

 Tema 8. Dana astrologije je: "Astrologija i ljudska psiha"

 

Valentina Andrašek: "Igra promjene i promjena igre u astro(psiho)logiji"

Ciklusi promjena utkani su u naše životne priče pa se tako i kaže da je stalna samo promjena (Heraklit). Rađamo se, živimo, starimo i umiremo i prema nekima je to proces koji se ponavlja uvijek iznova. Svaki planet ima svoje vlastite cikluse i cikluse odnosa s drugim planetima na nebu i u natalnoj karti, u progresijama, direkcijama solarnog luka, tranzitima...i sve se te kružnice spajaju u nama, tvoreći jedinstvene obrasce u pokretu. No koliko možemo reći da se uistinu suštinski mijenjamo tokom života? Obrasci naših unutarnjih procesa, iako u vječnom kretanju i promjeni, često su začuđujuće prepoznatljivi i prisutni usprkos svjesnim ili nesvjesnim promjenama koje nam se događaju ili koje iniciramo. Tema ovog predavanja je u kojoj mjeri se mijenjamo i na koji način te što nam može pomoći da napravimo pomak.

Valentina Andrašek završila je studij psihologije 2000.g. na Lewis and Clark College-u u Portlandu, SAD. Tokom studija fokusirala se na razvojnu (dječju) psihologiju, psihologiju žena te društvenu konstrukciju psihopatologije, uz koncentraciju predmeta iz filozofije. Od tada radi sa ženama i djecom koja su preživjela nasilje. Astrologiju je studirala u Centru za astrološku edukaciju te pohađala više seminara i predavanja inozemnih i domaćih astrologa/inja.

  

Zdenka Andrijić: "Dominantna i inferiorna funkcija u horoskopu"

I dominantna i inferiorna funkcija temelje se na rasporedu planeta po elementima. Dominantna funkcija otkriva prostor na kojem se osjećamo ugodno, tu smo doma, lako se izražavamo kroz taj element. Inferiorna funkcija je područje stvaranja velike napetosti, ona je naš nesvjesni materijal koji nas tjera u kompenzacije u svakodnevnom životu. Moguće je imati dvije dominantne i dvije inferiorne funkcije u horoskopu.

Zdenka Andrijić piše poeziju i prozu, uređuje i objavljuje knjige i magazine. Do sada je objavila pet zbirki pjesama, tri knjige priča za djecu, dvije kratke ljubavne proze, oglede o piscima, više astroloških knjiga, tri autobiografske knjige o svom duhovnom putu s anđelima... Trenutno uređuje i vodi tv emisije (stotinjak ih je već emitirano pod nazivom Zlatni zdenac) čije su teme s područja duhovnosti, ekologije i rubnih znanosti. Učenje i podučavanje astrologije važan je dio njezina života.

 

Damir Jovetić: Ljubav i ljubavni odnosi

Damir Jovetić je profesionalni astrolog koji živi i radi u Rijeci već više od dvadeset godina. Poznat je po svom višegodišnjem konzultacijskom radu sa klijentima. Još od 90-ih godina radio je na brojnim edukacijskim programima u Rijeci i Puli, te surađivao sa Astrološkim institutom u Ljubljani i drugim astrološkim udrugama i organizacijama u regiji. Jedan je od inicijatora osnivanja astroloških društava u Rijeci, Puli, pa i UAH-a. Poznat je i po svom medijskom radu i astrološkim emisijama lišene zabavnih sadržaja koje je godinama radio na Radio Puli, TVNovi, Radio Rijeci, kao i kolumnama u Novom listu. Prepoznatljiv je i po nizu događaja za Tri Kralja, veoma posjećenoj tribini i forumu u kojem daje prognoze o dolazećoj godini i globalnim mundanim prognozama.

 

Bern Jurečič: "29. stupanj - Princip labuđeg pjeva u astrologiji"

Poznati su nam brojni primjeri kada baš pred sam kraj neka stvar izbije svom svojom silinom i žestinom, primjerice teški bolesnik koji iznenada ustane, dinamično i vitalno obavi sve važne poslove i odmah zatim umre, ili promjenu jina u jang ispred same zore ili "last minute" pojavu u turizmu i još bi mogli nabrajati. Astrologija posmatra 29. stupanj kao neku žurbu ili čak mistiku, što u prirodi nema nikakvu osnovu. Ali ako je astrologija tumač zbivanja u prirodi, onda mora negdje postojati neko drugo tumačenje 29. stupnja. Pokušaj drugačijeg pogleda na taj najvjerojatnije pogrešno tumačeni astrološki fenomen slušaocima će biti predstavljen na predavanju "29. stupanj - Princip labuđeg pjeva u astrologiji" slovenačkog certificiranog astrologa Berna Jurečiča, u okvira u Dana hrvatske astrologije 1. travnja u Zagrebu

Bern Jurečič - Jedan je od vodećih astrologa u Sloveniji, posjeduje medjunarodni certifikat ISAR CAP, predsjednik je Astrološke udruge Slovenije, podpredsednik Medjunarodnog astrološkog udruženja za astrološka istraživanja (ISAR) za područje Slovenije, publicist, urednik astrologije u reviji "Karma plus". Astrolog je samouk sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom na astrološkom polju kao pisac, astrološki konzultant, predavač u Sloveniji i na medjunarodnim astrološkim konferencijama, voditelj stručnih radionica i organizator medjunarodne konferencije. Pri radu najviše koristi tehniku "Life*Time astrology" Tad Manna (po posebnom ovlaštenju od autora), te organizira predavanja i radionice. Od prediktivnih metoda najviše upotrebljava vlastitu metodu solarnih povrataka. Polazišna mu je točka u radu s ljudima to da ljudima daje informacije o tome što oni mogu da naprave od svog života i kako da se uhvate u koštac sa nedaćama i okolnostima. U nekoliko tisuća razgovora sa klijentima ustanovio sam da mnogi jednostavno ne poznaju dovoljno – sebe. Berna Jurečića možete kontaktirati na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Adrianna Jadranka Perić: "Obiteljski portret u natalnoj karti"

Poznato je da je obiteljska dinamika definirana u natalnoj karti. Ovom prigodom ce se otići korak dalje i razmatrati kako možemo prepoznati obiteljsko naslijeđe u pripadajućoj natalnoj karti, te koliko povijest obitelji može utjecati na osobnost pojedinca. Diskutirati ćemo i na koji nacin nam astro-genogram, dijagram koji pokazuje veze izmedju predaka i sadasnjih članova obitelji, moze pomoći u rasvijetljivanju životnog puta pojedinca. Razmatrati će se kako možemo uz pomoć astroloških spoznaja, osvještavanjem, razumijevanjem i prihvaćanjem obiteljskih obrazaca, obiteljskih priča i mitova unaprijediti bar neka polja života. Tijekom predavanja na primjerima ce se pokazati da i iz astrološkog kuta pojedinac nije samo sirovi proizvod svojih predaka kome je sudbina zadana, nego i netko manje ili vise sposoban da iz mase naslijeđenog materijala primjereno izabere put i modelira svoj zivot.

Adrianna Jadranka PericM.Sc. Biotechnology, DIIE Astrology, od ranog je djetinjstva fascinirana psihologijom, matematikom, zvijezdama i nebeskim zbivanjima. Astrologija postaje jedan od važnih hobija kojim se počinje baviti tijekom studentskih dana. Nakon mnogo godina posvećenih inzenjersko-komercijalnom tipu karijere, a paralelno, i samostalnom istraživanju astrologije, u 2011. se upisuje na Faculty of Astrological Studies u Londonu. Plan je bio strukturirati spoznaje, unaprijediti metodologiju rada sa klijentima i povezati se sa drugim astrolozima. Oba rada, certifikat i diploma 1. stupnja su ocjenjene izvrsnim. Tijekom dugogodisnjeg boravka na srednjem istoku organizirala je niz radionica s ciljem da drugima na jednostavan nacin priblizi načela astrologije, kao i koristi koje pruža interpretacija horoskopa. Sudionici Adrianninih radionica i klijenti dolaze iz razlicitih zamljopisnih, kulturoloških, religijskih i jezičnih podnebalja, a pozitivni pomaci u njihovoj percepciji astrologije uvijek je izuzetno vesele.

 

Slaven Slobodnjak: "Što su emocije?"

Emocije i osjećaji su jedno područje ljudske psihe koje je naizgled svima razumljivo. Pa ipak, kada ih pokušamo artikulirati brzo možemo shvatiti kako je to iznimno kompleksan dio ljudske psihe kojeg nije nimalo lako definirati i objasniti. Posljednjih godina se pojavljuje sve više istraživanja i studija emocija, ali i različitih pristupa fenomenu emocija. U ovom predavanju ćemo pokušati opisati osnovne karakteristike emocija i njihovu strukturu u raznim teorijama i praksama, te ih pokušati objediniti kroz procesni i narativni pristup. Pri tome ćemo nastojati povezati te karakteristike sa astrološkim čimbenicima.

Slaven Slobodnjak se bavi astrologijom od svoje rane mladosti, više od 30 godina. Vrlo rano je počeo pohađati brojne astrološke konferencije i seminare širom svijeta, od San Franciska, Atlante, New Yorka do Luzerna, Venecije i Praga. Jedan je od osnivača i predsjednik Udruge astrologa Hrvatske. U devedesetim pokrenuo "Centar za astrološki studij i istraživanja" te objavio prijevode više astroloških knjiga, kao i časopis Kiron. Od 2002. je više godina boravio u SAD-u kao asistent R. Schmidtu u okviru Projecta Hindsigt radeći na prijevodima i rekonstrukciji najranijih astroloških tekstova iz helenističkog razdoblja. Autor je brojnih astroloških tekstova u "Merkuru" i na web stranicama UAH-a i Apotelesma (www.apotelesma-astrologija.hr), održava brojne seminare i predavanja, a redovno radi i individualne astrološke konzultacije.

 

 

 

DA11 Ban972x60