Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA11 Ban972x60

6. Dani astrologije

9. travanj 2016.

 

Erna Banić-Pajnić:  "Federik Grisogono:  filozofija i astrologija" 

Prema Federiku Grisogonu, Zadraninu iz 16. stoljeća, filozofu,  liječniku, matematičaru i astrologu, astrologija je „najviša ljudski stečena znanost“. U predavanju će biti pojašnjene pretpostavke takva njegova stava o astrologiji, tj. bit će u kratkim crtama izložene temeljne značajke njegove filozofije iz kojih je takav stav proizišao. Na primjeru Federika Grisogona bit će pokazano kako je astrologija kao sastavni dio slike svijeta bila predmetom bavljenja filozofa sve do sredine 17. stoljeća.

Erna Banić-Pajnić rođena je u Zagrebu, gdje je pohađala osnovnu školu i Klasičnu gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu filozofiju i francuski jezik.  Doktorirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1984. Od 1970. radi na Institutu za filozofiju u Zagrebu. Bavi se poviješću hrvatske filozofije te renesansnom filozofijom. Dosad je objavila  pet autorskih i devet uredničkih knjiga te osamdesetak znanstvenih članova u domaćim i stranim časopisima i knjigama.

 

Zdenka Andrjić: "Stazama Plutona, stazama duše"

Oduvijek znam, upravo onim znanjem koje ostaje nedokazivim drugima, ali istovremeno i neoborivim unutar mene, kako duša odlazi sa Zemlje preko Plutona. Kako? Kamo? Ne znam. Ali, jednom ćemo svi to doznati. Ako je staza duše istovremeno i staza rasta, a vjerujem kako se slažemo da je tako, onda je staza Plutona također staza rasta, ma koliko bili na nju gurnuti naoko bez svog sudjelovanja i volje, tek djelovanjem bolnih emocionalnih šokova u nama i izvan nas. Sloboda naših izbora odražava se u našim željama, a one se opet predstavljaju evolucijskom stepenicom na kojoj se nalazimo. Položaj Plutona u znakovima odražava generacijske evolucijske potrebe i zahtjeve, dok je položaj u kućama individualizirana potreba za okolnostima koje će osobi dati priliku da zakorači na sljedeću, višu stepenicu evolucije. Zato, pričajmo o Plutonu s ljubavlju, ovaj planet kamena i leda to zaslužuje.

Zdenka Andrijić piše poeziju i prozu, kao i knjige s područja astrologije i duhovnosti. Od astroloških knjiga objavila je „Astrološki rječnik“, „Astrološku gramatiku“, „Ako volite“, „Kako vole ako vole znakovi Zodijaka“ i „Astrologiju za potpune početnike“, a uredila je i objavila desetak brojeva magazina „Astrosvijet“. Osim pisanja i uređivanja knjiga i magazina, već nekoliko godina uređuje i vodi tv emisiju „Zlatni zdenac“ koja obrađuje teme s područja duhovnosti, ekologije i rubnih znanosti.

 

Damir Jovetić:  "Grupna i individualna sudbina"

U predavanju čemo se osvrnuti na to kako se grupiraju karakteri nemilitantnih struktura u hijerarhijskim grupama i sustavima. Uspješnost poslušnih je i novi trend unutar kompanija, državnih aparata, ideoloških ili religijskih grupacija, gdje našom sudbinom diktiraju neupitne dogme, a ne individualni potencijali. Gdje tu počinje naša sudbina i tko je najuspješniji u zatvorenim grupacijama?  Kako projicirati budućnost bez oslanjanja na religijske interpretacije? Kako javno komunicirati astrološke prognoze javnih osoba i mundanih događaja, te kako privatno konzultirati individue - koja su ograničenja i koji su mogući problemi?

Damir Jovetić je profesionalni astrolog koji živi i radi u Rijeci već više od dvadeset godina. Poznat je po svom višegodišnjem konzultacijskom radu sa klijentima. Još od 90-ih godina radio je na brojnim edukacijskim programima u Rijeci i Puli, te surađivao sa Astrološkim institutom u Ljubljani i drugim astrološkim udrugama i organizacijama u regiji. Jedan je od inicijatora osnivanja astroloških društava u Rijeci, Puli, pa i UAH-a. Poznat je i po svom medijskom radu i astrološkim emisijama lišene zabavnih sadržaja koje je godinama radio na Radio Puli, TVNovi, Radio Rijeci, kao i kolumnama u Novom listu. Prepoznatljiv je i po nizu događaja za Tri Kralja, veoma posjećenoj tribini i forumu u kojem daje prognoze o dolazećoj godini i globalnim mundanim prognozama.

 

Igor Ognjenović:  "Planetarni čvorovi "

Kad je u pitanju karmička astrologija Mjesečevi čvorovi su neizostavni dio različitih interpretacija prošlih i budućih života. No, jeste li ikada pomislili da i ostali planeti također imaju svoju prošlost i budućnost? Njihovi čvorovi igraju sličnu ulogu kao i oni Mjesečevi. Za potpunije razumijevanje značenja pojedinih planeta i njihovu integraciju u koliko toliko smislenu cjelinu nije naodmet upoznati se sa njihovim sjećanjima i aspiracijama za budućnost. Planetarne čvorove do sada su koristili astrolozi koji su se usudili baviti heliocentričnom astrologijom, a sada došlo vrijeme i za njihovo uklapanje u geocentrične karte. Saznajte što su u prošlosti radili vaša Venera i Mars.

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Profesionalnom bavljenju astrologijom posvetio se nakon što je diplomirao matematiku na PMF-u u Zagrebu. Položio je međunarodni certifikat za profesionalnog astrologa (ISAR CAP), te stekao certifikat praktikanta srednjovjekovne astrologije unutar Academy of Predictive Astrology . Član je Udruge astrologa Hrvatske (UAH). Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti, objavljivao je u Jutarnjem listu, Astro magazinu, Sensi i Svjetlosti. Napisao je knjigu "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka".

 

Julia Pintar: "Evolucija, karma i astrologija u tri vremena"

Svi smo se barem jednom zapitali nešto u stilu: Što ja to radim na ovom planetu, u ovom životu? Zbog čega mi je tako kako mi je? Zbog čega sam tu? Što trebam učiniti, kojim putem krenuti?   Jedna od najučinkovitijih metoda za nalaženje takvih odgovora svakako je astrologija. Postoje naravno različiti pristupi i tehnike od kojih ćemo spomenuti neke koje su se dokazale u praksi. Temelj za analizu je uvijek horoskop rođenja i u njemu ćemo lako raspoznati jasne smjernice. Uz to je poznavanje sekundarne progresije izuzetno korisno jer pruža uvid u još jednu dimenziju, a to je vrijeme. Uz njezinu pomoć možemo zaviriti u to što je bilo prije, pa čak i ovoga života i tako otkriti uzroke sadašnjih stanja. Isto tako možemo gledati u budućnost kako bi utvrdili do kada će određena stanja i uvjeti trajati. Ostalo je vještina uživljavanja i tumačenja astrološke mandale i osobe koju predstavlja, kao i širina astrološkog vokabulara kojim baratamo. 

Julia Pintar je pod dojmom prvog ozbiljnijeg susreta s astrologijom 1988. godine, uz utjecaj više sile te zahvaljujući vlastitoj znatiželji, i sama postala astrolog. Nakon godina samostalnog izučavanja i rada, sudjeluje u radu Udruge astrologa Hrvatske od njenog osnutka do današnjih dana. Pored napisanih 50-ak članaka, jedne knjige i 80-ak članaka i seminara, s osobitim zanimanjem za manje objekte sunčevog sustava, karmičku astrologiju i sekundarnu progresiju, ovom prilikom predstavlja još jednu tehniku s kojom se svakodnevno koristi.

 

Krešimir Rajki: "Sreća prati hrabre"

Retrogradni planeti sastavni su dio svakog horoskopa, jedna su od svakodnevnih pojava na nebu. Na predavanju će se govoriti o tome koliko znamo o retrogradnosti u astrologiji, o različitosti njezina tumačenja kroz shvaćanja brojnih autora, o tome što nam donose turbulentnosti planetarnih putanja i kakav to ima utjecaj na životne okolnosti te nagle promjene u životu. 

Krešimir Rajki višegodišnji je član UAH-a, vodio je astrološku školu na Pučkom otvorenom učilištu, održao brojna predavanja, osmislio astrološke igre i napisao više članaka za Merkur. Tijekom godina, u sklopu UAH-a, održao je i niz predavanja o sustavima kuća i njihovu razvoju u povijesti astrologije. Aktivno se bavi astrologijom više od dvadeset godina i redovno radi s klijentima. Prakticira niz astroloških metoda, najviše se fokusirajući na uransku i prediktivnu astrologiju.

 

 Damir Jovetić:  Grupna i individualna sudbina

U predavanju čemo se osvrnuti na to kako se grupiraju karakteri nemilitantnih struktura u hijerarhijskim grupama i sustavima. Uspješnost poslušnih je i novi trend unutar kompanija, državnih aparata, ideoloških ili religijskih grupacija, gdje našom sudbinom diktiraju neupitne dogme, a ne individualni potencijali. Gdje tu počinje naša sudbina i tko je najuspješniji u zatvorenim grupacijama?  Kako projicirati budućnost bez oslanjanja na religijske interpretacije? Kako javno komunicirati astrološke prognoze javnih osoba i mundanih događaja, te kako privatno konzultirati individue - koja su ograničenja i koji su mogući problemi?
 

DA11 Ban972x60