Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA11 Ban972x60

7. Dani astrologije

5. studenog 2016.

  

Gabor Babinski: "Brak i ljubav u Nadi astrologiji"

 O ovom predavanju ću predstaviti Nadi astrologiju i kako bismo pomoću nje pristupili temi braka, partnerstva i sreće kroz viđenje Brighu Nandi Nadi astrologije.

Gabor Babinski rođen je 1961. godine u Subotici, a trenutno živi u Mađarskoj. Po zanimanju je građevinar, a astrologijom se bavi od sredine osamdesetih počevši se baviti zapadnom astrologijom, da bi ubrzo krenuo u otkrivanje tajni Jyotiša. Savladao sam Parašaru, Đaimini, Krišnamurti Padati. Sve ovo me je postavilo puno pitanja na koje sam dobio odgovor kad sam se počeo baviti Nadi astrologijom. Brighu Nandi Nadi pristup je vezan za škola koja potiče iz južne Indije, Tamil Nadua, i Kerale.

Nadi astrologija se smatra prvom astrologijom davnih vremena. To je astrološki jezik nekadašnjih mudraca koji su pisali živote ljudi na palmino lišće. Ova metoda bavi se Karmom, sudbinskim dijelom života, prošlim životima osobe, roditelja, braće i sestara. Veoma jasno pokazuje šta nam je zadatak i za čega smo predodređeni u ovom životu, da li imamo karmička dugovanja prema nekome ili obratno. Ovo je jedan jedinstven astrološki pristup, pošto u ovom sistemu ne koristimo kuće, nema ascendenta, samo dvanaest zodijačkih znakova i devet planeta. Mislim da se svatko sreo sa problemom nepostojanja točnog vremena rođenja, a s time i teškoćama u tumačenju karte. U ovome je Nadi Astrologija jedinstvena, jer se i bez točnog vremena može tumačiti horoskop. Veoma je interesantno na koji se način u ovoj vrsti astrološkog pristupa pojavljuje slobodna volja, kao i mogućnost našeg izbora u svakodnevnici.

  

Senka Ljubić: Mama i tata su krivi za sve!

Uloga roditelja u našem razvoju od presudne je važnosti. Odnos kojeg doživimo s majkom i ocem, u najosjetljivijim, nježnim godinama svog djetinjstva stvara mnoge obrasce ponašanja, oblikuje naš identitet puno dublje nego što mislimo. Odnosi s roditeljima oblikuju i naše intimne veze. Kako nam astrologija opsuje prirodu odnosa s roditeljima, te kako se taj odnos prelijeva na druga područja našeg života, u nizu praktičnih primjera znamenitih i zanimljivih osoba istražite sa Senkom Ljubić.

Senka Ljubić je certificirana astrologinja. Redovno piše asto-psihološke tekstove za magazin Sensa, vodi školu astrologije Pozdrav suncu i aktivno radi s klijentima. Nakon dugogodišnjeg bavljenja astrologijom i dalje je zaljubljena i očarana tom drevnom vještinom, a svoj entuzijazam i znanje sa zadovoljstvom će podijeliti na predavanjima.

 

Igor Ognjenović: "Značenje 3. kuće za formiranje skladnih odnosa"

Iskustvo potvrđuje da su najtrajniji i najuspješniji odnosi između parova koji su istovremeno i prijatelji i ljubavnici. Među njima se uspostavlja čarobna uravnoteženost drugarstva i erotičnosti. Neseksualna komponenta takvih posvećenih odnosa razvija se kroz kontakte koje simbolizira treća kuća, bilo da je riječ o braći i sestrama, bliskim rođacima, djeci iz susjedstva, ili vršnjacima. Ako zanemarimo incestualne konotacije, većina božanskih parova iz klasične mitologije bila je upravo rodbinski povezana. Zaviriti ćemo malo više u tu treću kuću i vidjeti što ćemo još tamo naći.

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Profesionalnom bavljenju astrologijom posvetio se nakon što je diplomirao matematiku na PMF-u u Zagrebu. Položio je međunarodni certifikat za profesionalnog astrologa (ISAR CAP), te stekao certifikat praktikanta srednjovjekovne astrologije unutar Academy of Predictive Astrology . Član je Udruge astrologa Hrvatske (UAH). Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti, objavljivao je u Jutarnjem listu, Astro magazinu, Sensi i Svjetlosti. Napisao je knjigu "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka".

  

Krešimir Rajki: Novac pokreće svijet - od Venere do arapskih čestica

Predavanje će pokazati kako je novac prikazan u horoskopu, kako se astrološko prognoziranje financijskih pogodnosti mijenjalo kroz povijest, koje nam astrološke tehnike pokazuju imovinsko stanje i kako to možemo iskoristiti u radu. Kroz primjere ćemo pratiti temu novca, životnih vrijednosti i materijalne sigurnosti te vidjeti kako se povoljnosti životnih okolnosti mijenjaju te kako to možemo prognozirati u karti. U predavanju ćemo koristiti elementarne metode poput Ptolomejevih planeta, deriviranih kuća i signifikatora; pa sve do poluzbrojeva, hipotetika i arapskih čestica.

Krešimir Rajki višegodišnji je član UAH-a, vodio je astrološku školu na Pučkom otvorenom učilištu, održao brojna predavanja, osmislio astrološke igre i napisao više članaka za Merkur. Tijekom godina, u sklopu UAH-a, održao je i niz predavanja o sustavima kuća i njihovu razvoju u povijesti astrologije. Aktivno se bavi astrologijom više od dvadeset godina i redovno radi s klijentima. Prakticira niz astroloških metoda, najviše se fokusirajući na uransku i prediktivnu astrologiju.

 

Slaven Slobodnjak: "Smrt i fatalnosti u horoskopu"

Tema duljine života, odnosno smrti, u drevnim je astrologijama bilo jedno od centralnih pitanja za astrologiju. No da li je danas moguće pouzdano ustvrditi duljinu života kada postoje mnogi načini utjecanja na bolesti i život koje se nekada bile nezamislivi. Osim toga to je, slično kao i sa drugim temama u astrologiji, pitanje etičnosti - imamo li pravo tako nešto govoriti svojim klijentima? Na nizu primjera pogledati ćemo tipične konstelacije u trenutku smrti kao i pitanja koja nam ona nameću.

Slaven Slobodnjak se bavi astrologijom od svoje rane mladosti, više od 30 godina. Vrlo rano je počeo pohađati brojne astrološke konferencije i seminare širom svijeta, od San Franciska, Atlante, New Yorka do Luzerna, Venecije i Praga. Jedan je od osnivača i predsjednik Udruge astrologa Hrvatske. U devedesetim pokrenuo "Centar za astrološki studij i istraživanja" te objavio prijevode više astroloških knjiga, kao i časopis Kiron. Od 2002. je više godina boravio u SAD-u kao asistent R. Schmidtu u okviru Projecta Hindsigt radeći na prijevodima i rekonstrukciji najranijih astroloških tekstova iz helenističkog razdoblja. Autor je brojnih astroloških tekstova u "Merkuru" i na web stranicama UAH-a i Apotelesma (www.apotelesma-astrologija.hr), održava brojne seminare i predavanja, a redovno radi i individualne astrološke konzultacije.

 

 

 

 

DA11 Ban972x60