Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA11 Ban972x60

 4. Dani astrologije 

11. travnja 2015.

Tema četvrtih "Dana astrologije" je:

"Astrološke kuće"

Astrološke kuće su možda i najkontraverzniji koncept u astrologiji koji ima brojne varijacije i različite primjene. Naglasak je u predavanjima na različite primjene astroloških kuća. Na 4. danima astrologije imati ćemo prilike vidjeti razne pristupe korištenju kuća koji možda i nisu tako uobičajeni, ali mogu biti veoma korisni u analizi natalne karte.

 

 

9:45-10:00 Otvaranje Dana Astrologije

10:00-11:00 Slaven Slobodnjak: "Znakovi zodijaka kao kuće"

11:30-12:30 Krešimir Rajki: "Izvedene kuće"

12:50-13:50 Sanja Mesic: "Jyotish pristup tumačenju kuća"

 

15:30-16:45  Bern Jurečič: "Podsvjesni obrasci koji upravljaju našim životima"

17:00-18:00   Igor Ognjenović: "M-kuće i A-kuće u Hamburškoj školi astrologije"

18:00-18:45 Pauza sa zajedničkom kavom

18:45-19:45  Damir Jovetić: "Razmatranja o primjeni kuća"

 

 

 

SlobodnjakSlaven Slobodnjak: Znakovi zodijaka kao kuće

U ovom predavanju ću kao uvod u temu pokušati objasniti kako je došlo do razvoja mnoštva pristupa kućama te približiti neke od izvornih ideja u korištenju astroloških kuća. Zašto kuće uopće zovemo "kućama"? Objasniti ću izvornu primjenu znakova kao kuća (whole sign) te razliku između tematskih i dinamičkih kuća. To ćemo proširiti na ideju usporednog korištenja više sustava kuća. Na kraju ćemo pogledati primjenu znakova zodijaka kao kuća, te primjenu takvih pomoćnih kuća od čestice udesa (točke fortune) koju drevni astrolozi zovu i "lunarni ascendent".

Slaven Slobodnjak se bavi astrologijom od svoje rane mladosti, više od 30 godina. Vrlo rano je počeo pohađati brojne astrološke konferencije i seminare širom svijeta, od San Franciska, Atlante, New Yorka do Luzerna, Venecije i Praga. Jedan je od osnivača i predsjednik Udruge astrologa Hrvatske. U devedesetim pokrenuo "Centar za astrološki studij i istraživanja" te objavio prijevode više astroloških knjiga, kao i časopis Kiron. Od 2002. je više godina boravio u SAD-u kao asistent R. Schmidtu u okviru Projecta Hindsigt radeći na prijevodima i rekonstrukciji najranijih astroloških tekstova iz helenističkog razdoblja. Autor je brojnih astroloških tekstova u "Merkuru" i na web stranicama UAH-a i Apotelesma (www.apotelesma-astrologija.hr), održava brojne seminare i predavanja, a redovno radi i individualne astrološke konzultacije.

 

 

 

RajkiKrešimir Rajki: Izvedene kuće

Izvedene kuće su opći pojam zapadne astrologije, a na predavanju ćete saznati kako izgledaju u praksi i koliko nas daleko može odvesti njihovo tumačenje. Priča o izvedenim kućama bit će opisana kroz mnoštvo primjera, a dobit ćete i odgovor na pitanje zbog čega je to jedna od esencijalnih astroloških metoda tumačenja astrološke karte.

Krešimir Rajki višegodišnji je član UAH-a, vodio je astrološku školu na Pučkom otvorenom učilištu, održao brojna predavanja, osmislio astrološke igre i napisao više članaka za Merkur. Tijekom godina, u sklopu UAH-a, održao je i niz predavanja o sustavima kuća i njihovu razvoju u povijesti astrologije. Aktivno se bavi astrologijom više od dvadeset godina i redovno radi s klijentima. Prakticira niz astroloških metoda, najviše se fokusirajući na uransku i prediktivnu astrologiju.

 

MesicSanja Mesic: Jyotish pristup tumačenju kuća

U odnosu na zapadnu astrologiju u Jyotishu imamo dodatnih načina tumačenja astroloških kuća. U predavanju ćemo obraditi neke od tih specifičnih pristupa i pokazati primjenu takvih tumačenja koji obogaćuju analizu natalne karte.

 

Sanja Mesic se susrela s astrologijom i počela ju proučavati u drugoj polovini osamdesetih godina Od 1996 se pridružuje UAH-u. 1998 prvi put posjećuje Indiju, a po povratku u Hrvatsku se u potpunosti posvećuje proučavanju Jyotisha tj. indijske astrologije. Odražala je više predavanja pri UAH-u i u Društvu Hrvatsko-Indijskog prijateljstva. Kontinuirano zadnjih tridesetak godina pohađa seminare yoge, duhovnog razvoja i proučava vedske spise, zbog čega je počela učiti Sanskrt i Dev nagri.

 

 

JurecicBern Jurečič: Podsvjesni obrasci koji upravljaju našim životima

Poznato je da se ne možemo prisjetiti dogadjaja iz najranijeg djetinjstva, no oni su baš kao i dogadjaji iz prednatalnog doba zapisani u našoj podsvijesti i stoga nedohvatljivi, ali ništa manje značajni. Štoviše, ti obrasci donose nam traume i strahove s jedne, te odlične potencijale sa druge strane, a mi često ne znamo odakle nam. Kad je sve zapisano, mi to možemo pronaći i pročitati, a ti zapisi, engrami, dostupni su nam na razmjerice jednostavan način, pomoću obične natalne astrološke karte, čak bez ikakvih dodatnih izračuna. U predavanju ćemo govoriti o tome kako ih tumačiti, te kako sebi i drugima pomoći sa dobivenim informacijama na putu ka riješavanju podsvijestih poteškoća.

Bern Jurečič - Jedan je od vodećih astrologa u Sloveniji, posjeduje medjunarodni certifikat ISAR CAP, predsjednik je Astrološke udruge Slovenije, podpredsednik Medjunarodnog astrološkog udruženja za astrološka istraživanja (ISAR) za područje Slovenije, publicist, urednik astrologije u reviji "Karma plus". Astrolog je samouk sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom na astrološkom polju kao pisac, astrološki konzultant, predavač u Sloveniji i na medjunarodnim astrološkim konferencijama, voditelj stručnih radionica i organizator medjunarodne konferencije. Pri radu najviše koristi tehniku "Life*Time astrology" Tad Manna (po posebnom ovlaštenju od autora), te organizira predavanja i radionice. Od prediktivnih metoda najviše upotrebljava vlastitu metodu solarnih povrataka. Polazišna mu je točka u radu s ljudima to da ljudima daje informacije o tome što oni mogu da naprave od svog života i kako da se uhvate u koštac sa nedaćama i okolnostima. U nekoliko tisuća razgovora sa klijentima ustanovio sam da mnogi jednostavno ne poznaju dovoljno – sebe. Berna Jurečića možete kontaktirati na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

OgnjenovicIgor Ognjenović: M-kuće i A-kuće u Hamburškoj školi astrologije

Hamburška škola astrologije po prvi puta se spominje 1923. Godine, odmah nakon Drugog njemačkog astrološkog kongresa u Leipzigu. Pod vodstvom genijalnog Alfreda Wittea tamošnja grupa astrologa je u razdoblju do početka Drugog svjetskog rata razvila inovativni sustav poznat po korištenju transneptunskih planeta i središnjih stupnjeva (midpointi). Hamburška škola je u svojim astrološkim analizama primjenjivala i 6 sustava kuća vezanih uz 6 osobnih točaka. A – kuće su bile kuće formulirane s ascendentom kao početnom točkom, dok su M- kuće kao osnovnu točku koristile MC. U sklopu predavanja će biti objašnjeno značenje pojedinih kuća u svakom od ova dva sustava, te osnovno značenje ostala 4 sustava kuća.

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Profesionalnom bavljenju astrologijom posvetio se nakon što je diplomirao matematiku na PMF-u u Zagrebu. Položio je međunarodni certifikat za profesionalnog astrologa (ISAR CAP), te stekao certifikat praktikanta srednjovjekovne astrologije unutar Academy of Predictive Astrology . Član je Udruge astrologa Hrvatske (UAH). Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti, objavljivao je u Jutarnjem listu, Astro magazinu, Sensi i Svjetlosti. Napisao je knjigu "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka".

 

 

JoveticDamir Jovetić: Razmatranja o primjeni kuća

Cilj mi je u predavanju prenijeti praktično iskustvo stvarnih razgovora s ljudima i iz njih izvući neke bitne informacije o praksi korištenja placidusove podjele, pa i doprinijeti znanju u samoprimjeni polja, o interpretacijama natala, sinastriji i drugim osnovnim praktično-tehničkim astrološkim temama. Pozabaviti ćemo se pitanjima: opažanja o cirkadijskom odnosu dan-noć, stelijima u znakovima zodijaka vs. stelijima u kućama, Placidus i Koch u astrološkoj praksi savjetnika, što sa situacijom kada nemamo kuća, tumačenje usporedne simbolike polja i još mnogo intrigantnih pitanja u vezi kuća.

Damir Jovetić je profesionalni astrolog koji živi i radi u Rijeci već više od dvadeset godina. Poznat je po svom višegodišnjem konzultacijskom radu sa klijentima. Još od 90-ih godina radio je na brojnim edukacijskim programima u Rijeci i Puli, te surađivao sa Astrološkim institutom u Ljubljani i drugim astrološkim udrugama i organizacijama u regiji. Jedan je od inicijatora osnivanja astroloških društava u Rijeci, Puli, pa i UAH-a. Poznat je i po svom medijskom radu i astrološkim emisijama lišene zabavnih sadržaja koje je godinama radio na Radio Puli, TVNovi, Radio Rijeci, kao i kolumnama u Novom listu. Prepoznatljiv je i po nizu događaja za Tri Kralja, veoma posjećenoj tribini i forumu u kojem daje prognoze o dolazećoj godini i globalnim mundanim prognozama.

 

 

 

 

DA11 Ban972x60