Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA11 Ban972x60

3. Dani astrologije 

25. listopada 2014.

 

Tema 3. Dana astrologije:

"Analiza natalne karte"

 

 

9:45-10:00 Otvaranje Dana Astrologije

10:00-11:00 Amika Tomčić: "Analiza na putu prema sintezi"

11:30-12:30 Lovorka Fio Koster: "Mogućnosti analize ličnosti u natalnoj karti"

13:00-14:00 Slaven Slobodnjak: "Naglašeni motivi u natalnoj karti"

14:00-15:30 Pauza 

15:30-16:30  Igor Ognjenović: "Različitost kao osnova životne priče"

17:00-18:00   Senka Ljubić: "Neizostavni koraci u analizi horoskopa"

18:30-19:30  Zdenka Andrijić: "Horoskop – dvodimenzionalna slika života"

19:30 Obilježavanje 20 godina UAH-a uz koktel i druženje

 

 

Amika Tomčić: Analiza na putu prema sintezi

DA3IMG 7855TAPristup svakom horoskopu započinje analizom brojnih faktografskih podataka. Jednako je sa učenjem astrologije. Potom se u jednom trenutku dogodi da od drveta ne vidimo šumu, izgubimo se u mnoštvu detalja a izmiče nam cjelovita slika. Čovjek jest cjelovito biće i kao takvom mu moramo pristupati. Koji su to koraci u sintezi horoskopa, kako sklapati brojne detalje u jedinstvenu priču pojedinca, kako rangirati astrološke pokazatelje prema važnosti te kako sve to dolazi u dodir sa životom u praksi, na konzultaciji – saznajte na ovom predavanju.

Amika Tomčić profesionalni je astrolog sa preko 15 godina profesionalnog staža. Svakodnevno konzultira klijente u svojem astrološkom uredu u Zagrebu, pisala je ili piše za brojne časopise, kao gost predavač drži astrološka predavanja te je sudjelovala u preko 150 televizijskih emisija na temu astrologije. Predsjednica je i edukator pri Institutu za astrologiju. Uz dvije diplome formalnog obrazovanja, svoju astrološku diplomu stekla je u renomiranoj školi Noela Tyla.

 

DA3IMG 7895FLLovorka Fio: Mogućnosti analize ličnosti u natalnoj karti

U predavanju ćemo obraditi neki od mogućih načina uz pomoć kojih u okvirima psihološke astrologije, kroz natalnu kartu možemo steći uvid u ličnost pojedinca. Spomenuti ćemo i neke specifičnosti Huberove škole u analizi natalne karte tj osobnosti.

Lovorka Fio. Rođena u Zagrebu 22.2.1967. Nakon završetka studija sociologije u Zagrebu početkom devedesetih odlazi u München gdje je pohađala dvogodišnju školu psihološke astrologije pri API Institutu Bruno Huber, čije je sjedište u Švicarskoj. Studij se odvijao jednim dijelom dopisno pod vodstvom supervizora, a drugim dijelom kroz seminare koje sam posjećivala u Njemačkoj i Švicarskoj. Nakon povratka u Zagreb, krajem devedesetih kraće je vrijeme sudjelovala u radu Udruge astrologa Hrvatske, prvenstveno prevodeći s njemačkog članke za tadašnji stručni astrološki časopis Kiron. U svom astrološkom radu težište stavlja na individualne konzultacije, razvojne procese u natalnoj karti, potencijale pojedinca za rješavanje životnih tema, dilema i poteškoća, međuljudske odnose, obiteljske odnose, a posebno dječju astrologiju.

 

Slaven Slobodnjak: Naglašeni motivi u natalnoj karti

DA3IMG 7906SSAstrološki rad s ljudima pretpostavlja prepoznavanje glavnih motiva u čovjekovom životu, a astrologija nam daje načine da ih prepoznamo i prije no što upoznamo osobu. Na taj način možemo izdvojiti najkorisnije informacije za čovjeka u danom trenutku. U ovom predavanju ćemo dati mali pregled tehnika koje naglašavaju planete u natalnoj karti te pomoću toga možemo procijeniti važnost i istaknutost nekog planeta, a samim time i dominantne motive ili konflikte u natalnoj karti. Osim uobičajenih tehnika analize naglasak će biti na neke metode koje se rijeđe koriste a mogu bitno utjecati na analizu. Osim suvremenih tehnika spomenuti ćemo i neke drevne tehnike koje imaju praktičnu primjenu u analizi, poput Čestica udesa ("Točke fortune"), primjenu uzvišenja (egzaltacija) u kombinaciji sa domicilnim vladarstvom i dr.

Slaven Slobodnjak se bavi astrologijom od svoje rane mladosti, više od 30 godina. Vrlo rano je počeo pohađati brojne astrološke konferencije i seminare širom svijeta, od San Franciska, Atlante, New Yorka do Luzerna, Venecije i Praga. Jedan je od osnivača i predsjednik Udruge astrologa Hrvatske. U devedesetim pokrenuo "Centar za astrološki studij i istraživanja" te objavio prijevode više astroloških knjiga, kao i časopis Kiron. Od 2002. je više godina boravio u SAD-u kao asistent R. Schmidtu u okviru Projecta Hindsigt radeći na prijevodima i rekonstrukciji najranijih astroloških tekstova iz helenističkog razdoblja. Autor je brojnih astroloških tekstova u "Merkuru" i na web stranicama UAH-a i Apotelesma, a redovno radi i individualne astrološke konzultacije, te održava seminare i školu astrologije.

  

Igor Ognjenović: Različitost kao osnova životne priče

DA3IMG 7930OIPrilikom interpretacije natalne karte možemo se koncentrirati na sadržaje koji su uobičajeni i donose lako predvidljive rezultate. Na taj način ćemo steći naklonost klijenata i pokazati se kao dobri pogađači prošlih i budućih životnih trendova. Pola sata možemo pričati o karakteristikama Venere u Djevici i ponavljati ono što smo pročitali u različitim knjigama. To je astrologija koja se može prakticirati i bez direktnog uključivanja osobe čiju kartu analiziramo. Drugi pristup je usmjeren na davanje važnosti svemu onome što izlazi izvan prosječnog i uobičajenog. Tom prilikom u prvi plan sadržaji po kojima je klijent različit od svih drugih. Njemu se ne pružaju unaprijed naučene definicije, nego ga se uključuje u proces interpretacije karte. Ovo predavanje će za temu imati uočavanja tema u karti koji odstupaju od uobičajenog i njihovo korištenje pri kreiranju originalne životne priče.

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Profesionalnom bavljenju astrologijom posvetio se nakon što je diplomirao matematiku na PMF-u u Zagrebu. Položio je međunarodni certifikat za profesionalnog astrologa (ISAR CAP), te stekao certifikat praktikanta srednjovjekovne astrologije unutar Academy of Predictive Astrology. Član je Udruge astrologa Hrvatske (UAH). Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti, objavljivao je u Jutarnjem listu, Astro magazinu, Sensi i Svjetlosti. Napisao je knjigu "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka".

 

Senka Ljubić: Neizostavni koraci u analizi horoskopa

DA3IMG 7942LJAstrologija je umjetnost, a kao i kod svake umjetnosti, potrebni su nam određeni alati kako bismo svom znanju, intuiciji i kreativnosti dali konkretan oblik. Ti alati su različite astrološke tehnike. Kad pristupimo analizi horoskopa više ne možemo pobjeći od brojnih tehnika, ali često zaboravljamo da postoji život koji se živi i da u tom životu postoji proces razvoja. Znati što je stvarno važno, prepoznati to u horoskopu i sintetizirati sve astrološke čimbenike u priču koja odražava život stvarne osobe i ono što taj život pokreće prava je umjetnost. Primjenom pravih „ključeva" ili neizostavnih elemenata u analizi horoskopa raspolažemo najučinkovitijom metodom koja sistematizira naše sveobuhvatno astrološko znanje. Pogledom na natalnu kartu u vrlo kratkom roku i s prvih nekoliko rečenica stvaramo čudo, sintezu koja daje glavnu temu. Naš um zna točno kojim putem discipliniranog unutrašnjeg procesa mora krenuti kako bi to postigao. Uz procese zaključivanja temeljem informacija koje dolaze iz astrološke simbolike i iz informacija koje dobivamo od klijenta, te razumijevanjem života i razvojnih napetosti kao pokretača životnih procesa, znamo da klijentu dajemo najkvalitetniju astrologiju.

Senka Ljubić certificirani je astrolog s diplomom astrološke škole Noela Tyla. Aktivni je član UAH-a, na čijim web stranicama piše blog, te tekstove za bilten UAH-a Merkur. Stalni je suradnik magazina Sensa, pisala je za Astro magazin i razne web portale, prevela nekoliko knjiga s područja astrologije. Redovito održava predavanja i seminare u UAH-u i u centru Pozdrav Suncu u Zagrebu.

 

Zdenka Andrijić: Horoskop – dvodimenzionalna slika života

DA3IMG 7958AZU redu – imamo horoskop! Napravili smo ga zahvaljujući astrološkom programu, informacijama osobe o čijem se horoskopu radi i s nešto znanja stečenog čitanjem knjiga, članaka, razgovorima s prijateljima, a bilo bi izvrsno da smo i prošli neku astrološku školu. Ipak, što sad? Kako dalje? Prije nego se upustimo u bilo kakvu analizu, prije nego li osobi koja nam je uredno dala svoje podatke o mjestu i vremenu rođenja, kažemo išta od onog što je moguće iščitati iz tog čudesnog kruga punog nebeskih simbola, pogledajmo sliku! Zašto? Jer, ona jako sliči životu svog vlasnika!

Zdenka Andrijić piše poeziju i prozu, kao i knjige s područja astrologije i duhovnosti, razgovara s nebom i anđelima, veseli se vrtnji psećih repova, voli Zemlju i sve što je nastanjuje. Astrologijom se bavi (ili ona njome) već bezobrazno dugo (bezobrazno bi bilo pitati je za točan broj godina bavljenja:). Od astroloških knjiga objavila je "Astrološki rječnik", "Astrološku gramatiku", "Ako volite", "Kako vole ako vole znakovi Zodijaka" i "Astrologija za potpune početnike", a uredila je i objavila i desetak brojeva magazina "Astrosvijet". Već nekoliko godina uređuje i vodi tv emisiju s područja duhovnosti, ekologije i rubnih znanosti pod nazivom "Zlatni zdenac" koju emitira TV Nova iz Pule.

 

 

 

 

 

DA11 Ban972x60