Novo
(2014-02-28) Ljubić
In memoriam Philip Seymour HoffmanUvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik... Read more...
   |    (2014-02-03) Slobodnjak
Ovih dana smo mogli čak i u medijima čuti o obljetnici smrt Buddya Hollya koji je poginuo 3.2.1959., dakle prije 55 godina. No nisam nigdje primijetio da je netko spomenuo kako je točno 20 godina kasnije (dakle prije 35 godina) na isti datum umro i Sid Vicious član legendarnih Sex Pistolsa. Nespojivo...?! Read more...
   |    (2014-01-26) Razni autori
Kao dugogodišnji suradnik UAH-a, htio bih malo progovoriti o svojim zapažanjima glede nekih zajedničkih nastupa na predavanjima i konferencijama. Prilično me fascinira činjenica da bez obzira što se prije takvih pojedinih zbivanja nismo baš mnogo dogovarali, uvijek bismo na licu mjesta djelovali usklađeno i gotovo se mističnom preciznošću nadovezivali jedni na druge, poput savršeno uštimanog orkestra. Read more...
   |    (2013-08-01) Slobodnjak
Svatko tko se bavi astrologijom (a i mnogi drugi) uzima 12 znakova zodijaka kao činjenicu. No da li ste se ikad upitali zašto baš 12 znakova? Read more...
   |   

DA09 Ban972x60

Pitanja i odgovori o certifikatima

Mali sažetak o certifikatima u obliku pitanja i odgovora:

 

Tko može pristupiti certificiranju?

Svatko tko smatra da ima znanja koja zadovoljavaju teme za određeni stupanj može pristupiti provjeri znanja tj. ispitu. Ukoliko postoje nejasnoće možete provjeriti na naše kontakt telefone.

Kako se prijaviti?

Dovoljno je napisati prijavnicu sa svojom životopisom. Naglasak u životopisu treba biti na astrološke aktivnosti kandidata: koliko se bavi astrologijom, izvori iz kojih je učio, kratki opisi škole, seminara ili predavanja koje je eventualno pohađao, radovi ili tekstovi koje je pisao, predavanja/seminari koje je održavao i sl.

Koliko ima stupnjeva i kakvu potvrdu kandidat dobiva?

Postoji 3 stupnja:

  • Astrolog - UAH S1 (prvi stupanj)
  • Astrolog-konzultant - UAH S2 (drugi stupanj)
  • Astrolog-stručnjak - UAH S3 (treći stupanj)

Po završetku procesa provjere znanje kandidat dobiva potvrdu o stečenom znanju i pripadajuću titulu. Ovi certifikati su za sada internog karaktera i nemaju snagu pravnog dokumenta.

Kolika je cijena certificiranja?

  • S1 (prvi stupanj): 360 KN.
  • S2 (drugi stupanj): 500 KN
  • S3 (treći stupanj): 700 KN

Članovi UAH-a imaju 50% popusta.
50% iznosa cijene se uplaćuje po prijavi, a drugih 50% po donošenju odluke o dodjeli stupnja.

Uvjeti za ispit po stupnjevima su:

  • S1: Životopis i radnja/tekst (min 25 kart).
  • S2: Životopis, radnja (min 40 kart.), predavanje/demonstracija.
  • S3: Životopis, radnja (min 70 kart.), predavanje/demonstracija.

Stupnjevi se ne mogu preskakati.
Sve detalje oko ispita kandidat dogovara sa mentorom kojeg dobiva po prijavi. Sve odluke i korekcije u postupcima, kao i moguće žalbe, u nadležnosti su predsjedništva UAH-a.

Kako izgleda proces certificiranja?

1) Kandidat predaje prijavu sa svojim životopisom.

2) Kandidat dobiva mentora iz ispitne komisije s kojim dogovara temu rada. Mentor sugerira moguće korekcije i ispravke prije konačne verzije radnje. Radnja mora pokazati poznavanje astroloških tehnika i tema iz područja pojedinog stupnja. (Naprimjer: detaljnija analiza jedne ili više karti; ili, usporedna analiza neke teme na više horoskopa; ili, primjena različitih tehnika u analizi neke teme ili karte.)

3) Ispit se sastoji od izrade radnje/teksta koji kandidat predaje komisiji. Radnje treba imati minimum 25 kartica odnosno onoliko koliko je određeno za pojedini stupanj. Ukoliko je tako definirano kandidat treba održati i predavanje/demonstraciju svoje radnje.

4) Po predaji radnje predsjedništvo UAH-a na prijedlog mentora (tj. ispitne komisije) dodjeljuje uvjerenje o stečenom stupnju.

Tko su mentori tj. članovi ispitne komisije?

Članovi ispitne komisije će se vremenom mijenjati i nastojati ćemo uključiti i druge ugledne astrologe u Hrvatskoj. Trenutno su članovi komisije:

Slaven Slobodnjak, Krešimir Rajki, Julia Pintar, Igor Ognjenović

Kako do dodatnih informcija?

Informacije možete dobiti na tel. 091 615 9907 (Slaven Slobodnjak)

 

DA09 Ban972x60

top