Novo
(2014-02-28) Ljubić
In memoriam Philip Seymour HoffmanUvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik... Read more...
   |    (2014-02-03) Slobodnjak
Ovih dana smo mogli čak i u medijima čuti o obljetnici smrt Buddya Hollya koji je poginuo 3.2.1959., dakle prije 55 godina. No nisam nigdje primijetio da je netko spomenuo kako je točno 20 godina kasnije (dakle prije 35 godina) na isti datum umro i Sid Vicious član legendarnih Sex Pistolsa. Nespojivo...?! Read more...
   |    (2014-01-26) Razni autori
Kao dugogodišnji suradnik UAH-a, htio bih malo progovoriti o svojim zapažanjima glede nekih zajedničkih nastupa na predavanjima i konferencijama. Prilično me fascinira činjenica da bez obzira što se prije takvih pojedinih zbivanja nismo baš mnogo dogovarali, uvijek bismo na licu mjesta djelovali usklađeno i gotovo se mističnom preciznošću nadovezivali jedni na druge, poput savršeno uštimanog orkestra. Read more...
   |    (2013-08-01) Slobodnjak
Svatko tko se bavi astrologijom (a i mnogi drugi) uzima 12 znakova zodijaka kao činjenicu. No da li ste se ikad upitali zašto baš 12 znakova? Read more...
   |   

DA09 Ban972x60


 1. Stupanj  (UAH  S1) - Astrolog

Prvi stupanj certificiranja zahtjeva poznavanje najčešće korištenih tehnika suvremene astrologije.

Kandidat po prijavi pristupa izradi radnje koja se sastoji od minimalno 25 kartica (1 kart=1800 znakova) teksta u kojem kandidat mora pokazati poznavanje dolje navedenih područja. Za ovaj stupanj izrada radnje jedini je uvjet, pa je zato važno da se ona kvalitetno napravi.

Temu radnje kandidat dogovara sa mentorom iz ispitne komisije koji mu je dodjeljen po prijavi. Mentor nadzire i proces izrade prije konačne predaje radnje.

Cijena za ovaj stupanj iznosi 360 KN. Članovi UAH-a imaju popust od 50%.

Polovica iznosa se uplaćuje po prijavi, a polovica po stjecanju certifikata tj. predanoj radnji

 

Popis tema za 1. Stupanj

Prvi stupanj obuhvaća poznavanje najčešćih astroloških metoda koje omogućava izradu horoskopa i analizu natalne karte.

  • Osnovna značenja astroloških elemenata:

Značenja planeta i osnovni astronomski podaci o njima (brzina, poredak, kretanje, ciklusi i sl.).

Zodijak i značenje znakova; elementi, kvalitete. Vladarstva.

Značenja kuća, ugaonost, poznavanje raznih sustava kuća.

Aspekti i orbisi planeta.

Poznavanje pojmova retrogradnosti, čvorova, točke Ovna (početak zodijaka). Kvadranti (znakova i kuća).

  • Astronomska simbolika karte - izračun karte i poznavanje osnovnih astronomskih pojmova poput retrogradnosti, ciklusa planeta, astronomsko značenje uglova, čvorova, nebeske osi (ekvator, ekliptika, horizont), precesija, tropski i sideralni zodijak.
  • Pouzdanost i kategoriziranje podataka o rođenju – također i poznavanje osnove problematike kalendara i bilježenja vremena.
  • Od analize prema sintezi – osnovni koraci analize karte i procjene važnosti astroloških čimbenika:

Sunce i Mjesec polarnost i njihovi vladari; Ascendent i vladar; raspored planeta po elementima i kvalitetama; izdvojeni i neaspektirani planeti; ugaonost planeti; dostojanstva planeta; izvedene kuće. Planetarni obrasci, aspektne strukture (veliki trigon, T-kvadrat, Yod itd.), egzaktni aspekti, neaspektirani planeti, stelijumi. Mjesečeve faze.

  • Poznavanje metoda prognoza:

Detaljnije poznavanje Sekundarnih progresije, Solarnog luka i Tranzita. Poznavanje načina računanja i primjena u tumačenju karte.
Poznavanje osnova ostalih tehnika prognoza: Solarnog i Lunarnog povratka, ingresi (ulasci) planeta.

  • Poznavanje osnovnih informacija o povijesti astrologije i astrologiji kao disciplini.

 

DA09 Ban972x60

top