Novo
(2014-02-28) Ljubić
In memoriam Philip Seymour HoffmanUvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik... Read more...
   |    (2014-02-03) Slobodnjak
Ovih dana smo mogli čak i u medijima čuti o obljetnici smrt Buddya Hollya koji je poginuo 3.2.1959., dakle prije 55 godina. No nisam nigdje primijetio da je netko spomenuo kako je točno 20 godina kasnije (dakle prije 35 godina) na isti datum umro i Sid Vicious član legendarnih Sex Pistolsa. Nespojivo...?! Read more...
   |    (2014-01-26) Razni autori
Kao dugogodišnji suradnik UAH-a, htio bih malo progovoriti o svojim zapažanjima glede nekih zajedničkih nastupa na predavanjima i konferencijama. Prilično me fascinira činjenica da bez obzira što se prije takvih pojedinih zbivanja nismo baš mnogo dogovarali, uvijek bismo na licu mjesta djelovali usklađeno i gotovo se mističnom preciznošću nadovezivali jedni na druge, poput savršeno uštimanog orkestra. Read more...
   |    (2013-08-01) Slobodnjak
Svatko tko se bavi astrologijom (a i mnogi drugi) uzima 12 znakova zodijaka kao činjenicu. No da li ste se ikad upitali zašto baš 12 znakova? Read more...
   |   

DA09 Ban972x60

2. Stupanj (UAH S2) - Astrolog-konzultant

Drugim stupnjem stječe se zvanje astrologa-konzultanta. Potrebno je poznavati teme iz 1. stupnja i pokazati poznavanje nekih naprednijih astroloških tema, tehnika i područja. Također treba poznavati osnove konzultacijskih vještina što ćemo ponuditi i kao posebni tečaj koji pripremamo.

Uvjet za stjecanje certifikata je napraviti radnju od minimalno 40 kartica (po 1800 znakova) u kojoj će kandidat pokazati poznavanje dolje navedenih tema

Kandidat također mora održati i predavanje/ demonstraciju teme što je usmeni test prezentacije njegovih astroloških sposobnosti i znanja.

Kandidat temu dogovara sa mentorom koji mu je dodjeljen po prijavi za postupak certificiranja. Mentor nadzire i proces izrade prije konačne predaje radnje.

Cijena ovog stupnja je 500KN. Za članove UAH-a popust iznosi 50%.
Polovica iznosa se uplaćuje po prijavi, a polovica po stjecanju certifikata tj. predanoj radnji

 

Popis tema za 2. stupanj

Produbljivanje svih tema iz prethodnog stupnja. Kandidat treba razvijati i teoretske stavove o astrologiji: što je astrologija, što predstavlja natalna karta, odnos spram determinizma ili fatalizma, odgovore spram nekih napada ili kritika astrologije, poznavanje povijesti astrologije.

Također kandidat treba razvijati znanja o astronomskim pojmovima koji su u temelju astroloških tehnika. Kandidat mora imati uvid u većinu tehnika koja se koriste u suvremenoj astrologiji i poznavati barem osnove tradicionalnih tehnika koje su navedene.

 • Sinteza karte - osnove rada s ljudima i komuniciranja značenja natalne karte.

Razne teme iz psihološke astrologije: Depresija, agresija, obiteljski odnosi, seksualnost, posao i sl. Više o problematici rada s ljudima i terapeutskog rada uz pomoć astrologije.

Analiza pojedinih životnih tema (brak, djeca, posao, itd.). Povezivanje pojedinih životnih tema u cjelinu. Prepoznavanje dominantnih motiva. Poznavanje konzultacijskih tehnika i komuniciranja horoskopa.

 • Daljnje poznavanje ostalih astroloških čimbenika i tehnika:

Vx, EP, kardinalne točke, čvorovi, pomrčine (eklipse) i lunacije, antiscia, manji aspekti (harmonici), paraleli, parani...

 • Daljnje proširenje znanja o metodama prognoze:

Tercijarne progresije, Manje progresije, Horoskopi povratka, Profekcije, Primarne direkcije, Planetarna razdoblja i ciklusi.

 • Poznavanje astronomije astroloških tehnika, problematike tropskog i sideralnog zodijaka, te značenja astroloških čimbenika u kontekstu astronomskih kretanja i pojavnosti.
 • Poluzbrojevi (Midpoints). Poznavanje pojma poluzbroja i osnove prikaza poluzbrojeva u drugim referentnim sustavima (Dial 45, 90 itd.)
 • Sinastrija. Poznavanje osnovnih načina uspoređivanja dvaju horoskopa. Usporedni (kombinirani) horoskopi.
 • Poznavanje povijesti astrologije te osnove helenističke i tradicionalne astrologije. (Pregled raznih vrsta vladarstava, čestica/arapskih točaka, starih metoda prognoze i sl.).
 • Osnovni pojmovi o horarnoj i elekcionoj astrologiji i njenoj primjeni.
 • Poznavanje osnovnih asteroida. Poznavanje hipotetičkih planeta. Poznavanje osnova astronomije ovih tijela i temeljnih značenja u karti.
 • Osnove problematike zvijezda nekretnica i zviježđa - njihova primjena i povijest.
 • Osnove mundane astrologije
 • Osnovno znanje simbola po stupnjevima - Sabijanski i drugi simboli;

 

 

DA09 Ban972x60

top