Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

UahLogo080px

Astrološki certifikati

 

Udruga Astrologa Hrvatske od ove jeseni započinje sa projektom certificiranja astroloških znanja.

 

Mnogi astrolozi koji godinama prakticiraju astrologiju zapravo nemaju načina dokazivanja svojih znanja i sposobnosti, pa je ovaj projekt osmislen kao jedna mogućnost stjecanja potvrde o svom astrološkom znanju. Astrolozi često uče kod raznih astrologa i u raznim školama koje nemaju nužno standardizirane diplome, a i same škole često pokrivaju samo neki segment astroloških znanja. 

Sve su to razlozi da ovim projektom pokušamo ponuditi mogućnost za objedinjavanjem nečijih znanja i iskustava kroz jedinstveni standard tj. certifikat.

Ovim certifikatima cilj nam je postaviti standard astroloških znanja i pružiti mogućnost stjecanja potvrde o svojim astrološkim znanjima bez obzira gdje i kako učili astrologiju.

Sustav certifikata, dakle, nije škola astrologije, već provjera tj. certificiranje znanja koja je netko već stekao.
Ukoliko tek počinjete učiti astrologiji možemo vam preporučiti mjesta gdje možete pohađati seminare i tečajeve na kojima ćete steći i razvijati svoja znanja.

Polaganjem certifikata astrolog stječe potvrdu tj. diplomu o stupnju svog astrološkog znanja.
Certifikati su za sada internog karaktera i zasada nemaju snagu legalnog dokumenta ili kvalifikacije.

Ovdje, na našem webu imati ćemo i direktorij tj. adresar certificiranih astrologa, što može mnogim astrolozima pomoći u njihovom astrološkom radu. S druge strane, ljudima koji žele astrološke konzultacije to bi trebao biti pouzdaniji izvor za nalaženje astrologa kojem se mogu obratiti za konzultacije ili poduku.

Samom postupku certificiranja može pristupiti svatko tko smatra da ima potrebna znanja za pojedini stupanj i tko je u stanju napraviti kvalitetnu radnju kojom će pokazati svoja znanja.

Pozivamo vas da podržite ovaj naš projekt svojom prijavom. 

 

Postupak stjecanja certifikata

Postupak stjecanja certifikata sastoji se od slijedećih faza:

1. Prijava

Astrolog se prijavljuje za postupak certificiranja. Najvažnije u prijavi je vaša astrološka biografije sa podacima o vašem bavljenju astrologijom, obrazovanju, radovima, predavanjima i sl.).   Podaci za prijavu nalaze se ovdje...

2. Po prijavi kandidat dobiva mentora iz ispitne komisije s kojim dogovara i koordinira izradu radnje, te koji nadzire proces izrade radnje.

3. Završenu radnju kandidat predaje, a ispitna komisija pri predsjedništvu UAH-a procjenjuje radnju i dodjeljuje certifikat. Za drugi i treći stupanja potrebno je održati i usmenu prezentaciju tj. predavanje.
(Ukoliko je kandidat završio neku školu astrologije, kandidat može priložiti radnju iz te škole ili neke druge radove/tekstove koje je pisao. Ispitna komisija procjenjuje program škole i može dodijeliti certifikat na temelju toga)

 

Stupnjevi

Postoji 3 stupnja ili razine certifikata koje nudimo, a na linkovima možete vidjeti detaljnije opise teme koje pokrivaju pojedini stupanj i uvjete koji su potrebni za stjecanje znanja. Stupnjevi se ne mogu preskakati.

 

Članovi ispitne komisije su:

Ognjenović Igor, Pintar Julija, Rajki Krešimir, Slobodnjak Slaven.

 

Za sve informacije u vezi certificiranja možete se obratiti na tel. 091 615 9907 (Slaven Slobodnjak)