Novo
(2014-02-28) Ljubić
In memoriam Philip Seymour HoffmanUvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik... Read more...
   |    (2014-02-03) Slobodnjak
Ovih dana smo mogli čak i u medijima čuti o obljetnici smrt Buddya Hollya koji je poginuo 3.2.1959., dakle prije 55 godina. No nisam nigdje primijetio da je netko spomenuo kako je točno 20 godina kasnije (dakle prije 35 godina) na isti datum umro i Sid Vicious član legendarnih Sex Pistolsa. Nespojivo...?! Read more...
   |    (2014-01-26) Razni autori
Kao dugogodišnji suradnik UAH-a, htio bih malo progovoriti o svojim zapažanjima glede nekih zajedničkih nastupa na predavanjima i konferencijama. Prilično me fascinira činjenica da bez obzira što se prije takvih pojedinih zbivanja nismo baš mnogo dogovarali, uvijek bismo na licu mjesta djelovali usklađeno i gotovo se mističnom preciznošću nadovezivali jedni na druge, poput savršeno uštimanog orkestra. Read more...
   |    (2013-08-01) Slobodnjak
Svatko tko se bavi astrologijom (a i mnogi drugi) uzima 12 znakova zodijaka kao činjenicu. No da li ste se ikad upitali zašto baš 12 znakova? Read more...
   |   

DA09 Ban972x60

Blog Ljubić Senke

Ideologija, politički potresi i Mjesec u Strijelcu


Što je zajedničko Erdoganu, Trumpu i Hasanbegoviću? Da ne bi bilo zabune, odgovor na ovo pitanje je Mjesec u Strijelcu i Sunce u jednom od promjenjivih znakova; Erdogan u Ribama, a Trump i Hasanbegović u Blizancima. Motivacijska potreba osobe s Mjesecom u Strijelcu je – pojednostavljeno rečeno – da bude u pravu! Osobi je jako važno izraziti svoje stavove, svoj vlastiti svjetonazor i vlastito razumijevanje istine, te dobiti priznanje i poštovanje okoline zbog vlastite ispravnosti, pravičnosti, mudrosti.

Read more...

Zidovi i skandali – Saturn kvadrat Neptun


 2016. je godina u kojoj dominiraju energije promjenjivih znakova. Neptun već nekoliko godina prolazi znakom Riba, a Saturn u Strijelcu i Jupiter u Djevici od prošle su godine, 2015. donijeli prevagu energiji promjenjivih znakova. 

Read more...

David Bowie


 David Bowie je svestrani umjetnik. Glazba je bila glavni medij njegovog izražavanja, a posebno ga je zanimao scenski nastup. To je bilo posebno vidljivo u osobnostima koje je kreirao, poput legendarnog Ziggy Stardusta, koje su se smjenjivale tijekom njegove duge i bogate glazbene karijere. Osobno ga je zanimala gluma, slikarstvo, moda, a iznad svega cijenio je umjetničku slobodu. Rođen je 8.1.1947.

Read more...

Jupiter u Lavu


 Od 16.srpnja 2014. Jupiter je u znaku Lava. Jupiter se tradicionalno smatra planetom koji donosi sreću. Njegova energija djeluje principom širenja, obilja, slobode, otvorenosti prema novim iskustvima. U percepciji naše civilizacije sve što je veće, bolje, sve čega je više trebalo bi značiti sreću.

Read more...

In memoriam Robin Williams


Robin Williams bio je izuzetno emotivna, ranjiva i osjetljiva duša. Dokaz tome su Mjesec u Ribama, Sunce u Raku i podznak u Škorpionu. Skladan tijek energije vodenih znakova u kojima su smještena sva tri glavna elementa horoskopa ima kreativnost Raka, senzibilitet i prilagodljivost Riba i magnetizam Škorpiona. Robin Williams rođen je 21. srpnja 1951.

Read more...

Što umjetnika čini umjetnikom


In memoriam Philip Seymour Hoffman
Uvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik...

Read more...

Nelson Mandela – snaga vode


„Gospodar svoje sudbine i kapetan svoje duše" – završni su stihovi pjesme Nepobjedivi, Ernesta Henleya. Nelson Mandela recitirao je pjesmu dok je bio u zatvoruijekom zatvorskih godina bio je osnažen njenom porukom. Uzeti moć u svoje ruke, bez obzira na vanjske okolnosti, nepravde i zatočeništvo, preuzeti kontrolu nad sobom riječi su koje odlično ocrtavaju značenje Mandelinog Mjeseca u Škorpionu.

Read more...

Jupiter u Raku i referendum o definiciji braka


Jupiter od lipnja 2013. tranzitira znakom Raka. Energija Raka usmjerena je na obiteljske vrijednosti, djecu, stvaranje emotivne sigurnosti. Jupiter u Raku snažno će promovirati uvjerenja vezana za obiteljske odnose i djecu. Kad se u priču umiješaju Saturn i Pluton nastaje situacija u kojoj jedna skupina ljudi pokušava svoja uvjerenja o definiciji braka nametnuti svima, u obliku zakona.

Read more...

Habemus papam


U srijedu 13.ožujka 2013. budne oči svijeta promatrale su čuveni dimnjak sikstinske kapele, očekujući znakoviti dim. U 19:06 h bijeli je dim na tradicionalni način obznanio svijetu da je izabran novi papa. Papa Franjo rođen je kao Jorge Mario Bergoglio, 17.12.1936. sa Suncem u Strijelcu i Mjesecom u Vodenjaku.

Read more...

Papa Benedikt XVI – borac za vjeru


Papa Benedikt XVI u veljači 2013. iznenadio je javnost najavom povlačenja s položaja čelnog čovjeka Crkve. Za nekoliko mjeseci navršit će 86 godina, a Crkva kao institucija posljednjih se godina bori s raznim skandalima. Zavirimo malo u papin horoskop.

Read more...

Blade runner – tamna zvijezda Oscara Pistoriusa


Kad sam prvi put čula za Oscara Pistoriusa, u vrijeme Olimpijade u Londonu 2012. bila sam istinski zadivljena. Najbrži čovjek bez nogu, čovjek koji trči na protezama, koji se natječe ravnopravno s ostalim trkačima na Olimpijadi, čovjek koji ne dopušta da ga sitnica poput fizičkog henikepa koči u životu! U veljači 2013 Pistorius je slučajno ili ne, ubio svoju djevojku. Sportski idol postao je pali idol - tamna zvijezda koja zrcali energiju Plutona.

Read more...

DA09 Ban972x60

top