Novo
(2014-02-28) Ljubić
In memoriam Philip Seymour HoffmanUvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik... Read more...
   |    (2014-02-03) Slobodnjak
Ovih dana smo mogli čak i u medijima čuti o obljetnici smrt Buddya Hollya koji je poginuo 3.2.1959., dakle prije 55 godina. No nisam nigdje primijetio da je netko spomenuo kako je točno 20 godina kasnije (dakle prije 35 godina) na isti datum umro i Sid Vicious član legendarnih Sex Pistolsa. Nespojivo...?! Read more...
   |    (2014-01-26) Razni autori
Kao dugogodišnji suradnik UAH-a, htio bih malo progovoriti o svojim zapažanjima glede nekih zajedničkih nastupa na predavanjima i konferencijama. Prilično me fascinira činjenica da bez obzira što se prije takvih pojedinih zbivanja nismo baš mnogo dogovarali, uvijek bismo na licu mjesta djelovali usklađeno i gotovo se mističnom preciznošću nadovezivali jedni na druge, poput savršeno uštimanog orkestra. Read more...
   |    (2013-08-01) Slobodnjak
Svatko tko se bavi astrologijom (a i mnogi drugi) uzima 12 znakova zodijaka kao činjenicu. No da li ste se ikad upitali zašto baš 12 znakova? Read more...
   |   

DA09 Ban972x60

Popis blogova

Nogometne prognoze 2


Horarni pogled na još dvije utakmice: Brazil - Meksiko, te Kamerun - Hrvatska...

 

 Brazil - Meksiko

Euforija oko svjetskog nogometnog prvenstva se i dalje zahuktava, uglavnom i zbog toga što nas je već na početku većina nogometnih momčadi počastila sa pokojim iznenađenjem i tako pokvarila predviđanja uoči odigravanja. Npr. Goldman Sachs, firma koja se bavi analizom svjetskog tržišta već peti put objavljuje svoje prognoze tijeka i ishoda utakmica i njihovog eventualnog utjecaja na svjetsku ekonomiju. Činjenica da je njihova metoda prognoziranja ishoda na temelju regresijske analize i Monte Carlo simulacije za dosadašnje utakmice prvenstva gotovo potpuno podbacila, čini ove astrološke analize još zanimljivijima.

sp BraMekFavorit ove utakmice je naravno domaćin Brazil, koju astrološki prikazuje Jupiter kao vladar Ascendent, koji je prilično jak i nalazi se u znaku svog ushita. Merkur kao vladar Descendenta, odnosno pokazatelj protivničke ekipe Meksika je na kraju znaka svog sjedišta, iako retrogradan. Mjesec je na početku znaka i sa svojim aplikacijskim aspektima obećava mnoštvo prilika i udaraca u gol. Prema karti utakmice Brazil najvjerojatnije pobjeđuje sa 3:0, ali ne bez poteškoća. Herera će izvući na stadion svoje najbolje igrače, dok će brazilska postava biti nešto slabija, što zbog povreda i kartona, što zbog kalkulacija brazilskog izbornika. Zbog toga, iako većinom na meksičkoj strani terena, brazilski napadači činit će mnoštvo promašaja u gol i osamljeničkih akcija, koje bi mogle prouzročiti opasne iznenadne napade protivnika. Tu bi Meksiko mogao tražiti svoju šansu, jer iako jaka, brazilska obrana neće biti tako neprobojna. Sa druge strane, Meksiko će se pokazati jak u obrani, ali njegova slaba točka bit će vezni igrači, , pa bi na toj činjenici Scolari mogao graditi svoju napadačku strategiju.

Prvi gol mogao bi pasti u prvom poluvremenu, dok bi zadnja dva zgoditka mogla uzdrmati meksičku mrežu potkraj utakmice. Mogući su sumnjivi potezi suca i nekvalitetno suđenje, kakvo smo imali prilike vidjeti na prvim utakmicama prvenstva, što bi moglo pokvariti opći umjetnički dojam igre. Ali ovo bi mogla biti, bez obzira na statističku i astrološku premoć domaćina, jedna kvalitetna i do kraja neizvjesna utakmica.

Kamerun - Hrvatska

Do sada se pokazalo da horarna astrologija može biti samo 55% učinkovita u predviđanju nogometnih ishoda (vidjeti moj članak u Merkuru). Dakle astrolozi nisu proroci i greške u prognoziranju su moguće, ali ni sportski analitičari nisu proroci.. U ovom serijalu članaka uspijevam dokazati da horoskopi mogu predvidjeti neke detalje utakmice koje se nikako drugačije ne bi mogle predvidjeti (npr. kvaliteta igre, trenutna taktika momčadi, momenti obrata i slično). Jedan od takvih detalja je i dugoročno prognoziranje vremena, a naši navijači prilično strepe od amazonske klime koja nas čeka u Manausu. Prema horoskopu događaja, vlaga će definitivno biti visoka (IC u vlažnom znaku, njegov vladar u vlažnom znaku), ali prije bismo uz to mogli očekivati grmljavinske pljuskove a la tropi nego visoke temperature (Uran u četvrtom polju opozicija Mars), pa će predviđena "cooling" strategija FIFA-e i ovdje vjerojatno izostati.

sp KamCroI u ovoj utakmici koju s nestrpljenjem očekujemo, jer radi se o našoj momčadi, vladari su se isto postavili (vrhovi još nisu stigli izaći iz znakova prethodne utakmice), dakle Jupiter za Hrvatsku kao vladar 1. polja (Hrvatska je u ovoj utakmici ipak favorit) i Merkur za Kamerun kao vladar 7. polja (protivnik favorita). Ali ovdje izgleda kao da je ishod već jasan i da neće biti bitnijih iznenađenja (vrhovi su na kraju znakova). Jupiter u Raku je u trigonu sa Mjesecom i Saturnom i kvadratu sa Uranom, dok je retrogradni Merkur na kraju Blizanaca na samom Descendentu u trigonu sa retrogradnim Neptunom, ali spaljen od Sunca, što je dovoljno da zaključimo da je prednost na strani favorita, iako su moguća i mala iznenađenja od strane protivnika. Osim toga, ovdje se Mjesec kao pokazatelj dinamike igre nalazi na sredini znaka pa će izvedenih prilika biti nešto manje nego u utakmici Brazil-Meksiko. Predviđam pobjedu Hrvatske sa 2:1 a Modrić ili Rakitić mogli bi biti kumovi prvom zgoditku negdje u prvih 20 minuta utakmice. Gol bismo lako mogli dobiti od Kameruna u zadnjim minutama drugog poluvremena, što je zapravo karakteristično za našu momčad. Kamerunci će se lavovski boriti i vršit će vrlo vjerojatno pritisak na naše vezne igrače ali njihova slaba obrana brzo bi mogla pokleknuti našim napadačima.
Iako će naši igrači cijelo vrijeme dominirati utakmicom, ovdje neće pokazati svoju pravu snagu. Opet bi nas moglo spopasti suđenje upitne kvalitete, a s obzirom da će sudac dozvoljavati agresivniju igru, trebali bismo se pripaziti od opasnosti od mogućih povreda.

NAPRIJED, HRVATSKA!

 

DA09 Ban972x60

top