Novo
(2014-02-28) Ljubić
In memoriam Philip Seymour HoffmanUvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik... Read more...
   |    (2014-02-03) Slobodnjak
Ovih dana smo mogli čak i u medijima čuti o obljetnici smrt Buddya Hollya koji je poginuo 3.2.1959., dakle prije 55 godina. No nisam nigdje primijetio da je netko spomenuo kako je točno 20 godina kasnije (dakle prije 35 godina) na isti datum umro i Sid Vicious član legendarnih Sex Pistolsa. Nespojivo...?! Read more...
   |    (2014-01-26) Razni autori
Kao dugogodišnji suradnik UAH-a, htio bih malo progovoriti o svojim zapažanjima glede nekih zajedničkih nastupa na predavanjima i konferencijama. Prilično me fascinira činjenica da bez obzira što se prije takvih pojedinih zbivanja nismo baš mnogo dogovarali, uvijek bismo na licu mjesta djelovali usklađeno i gotovo se mističnom preciznošću nadovezivali jedni na druge, poput savršeno uštimanog orkestra. Read more...
   |    (2013-08-01) Slobodnjak
Svatko tko se bavi astrologijom (a i mnogi drugi) uzima 12 znakova zodijaka kao činjenicu. No da li ste se ikad upitali zašto baš 12 znakova? Read more...
   |   

DA09 Ban972x60

Popis blogova

Higea i aktualna medicinska afera


Aferu na Medicinskom fakultetu prati asteroid Higea u neugodnom klinču, odnosno napetoj konfiguraciji izazova i osvještavanja!

 

Glavna vijest i tema razgovora 11. listopada 2012. najnovija je afera sa 12 uhićenih vezano uz korupciju na Medicinskom fakultetu, odnosno kupoprodaju najtežeg ispita prve godine ako ne i čitavog studija, zloglasne anatomije.

U klasičnoj astrologiji zdravstvena pitanja obično 'čitamo' iz osi 6. (fizičko zdravlje) i 12. kuće (mentalno zdravlje), njihove vladare i u njima prisutne planete. Otkrićem učitelja/iscjelitelja Kirona dobili smo još jednog vrijednog pokazatelja, osobito kada tražimo svoju iskonsku i najdublju ranu koja vapi za iscjeljenjem. Ipak, Kironovo se pojavljivanje poklopilo sa uzletom alternativne medicine.

Mnogo klasičniji pokazatelj zdravlja je asteroid Higea, koja svojim natalnim položajem i aspektima govori o higijenskim navikama i zdravstvenim predispozicijama. A kako svjedočimo zadnjih dana, može se odnositi i na medicinske studije.

Kako se ne radi o nekom ugodnom događaju već aferi govore aspekti u kojima se Higea našla, upravo na dan (11.10.) kada završava svoje prividno unazadno kretanje i polazi direktno. I to na 22°57 Vodenjaka, u prilično neugodnom društvu još uvijek retrogradnog kentaura Nessusa (zla krv, osvetoljubivost, obiteljska karma) na 22°53 Vodenjaka.

Uz Higeu i Nessusa nalaze se još dva asteroida; Lilit, koja predstavlja inatljivu i lukavu borbu za vlastita prava na 23°29 te Atlantis, asteroid alternativnih rješenja i katastrofičnih slutnji, tajnih informacija i uhođenja na 24°48 Vodenjaka sigurno nisu ugodno društvo.

Istovremeno, svi se oni ogledavaju i osvještavaju kroz opoziciju s dalekim objektom 2002 AW197 neslužbeno zvanim Tekton, (trenutno na 25°13 Lava) koji predstavlja integritet, disciplinu te strukturalne promjene i poremećaje... pa je sasvim izvjesno kako će neki sada morati promijeniti planove te prionuti štrebanju anatomije!

Snažan odjek ove afere podupire sinkrona konjunkcija Mjeseca (narod, mnoštvo, senzibiliziranost, kao i ženska osoba povezana s pitanjem) s Tektonom, koja je istovremeno 'okinula' čitavu konfiguraciju velikog fiksnog križa u jutarnjim satima 11. listopada 2012.

Čitav taj grupnjak na osi čovjekoljublja, prijatelja, saveznika i društvenih organizacija (Vodenjak) te kreativnosti, djece i egocentričnijih poriva (Lav) u izazovnim je odnosima s objektima koji se nalaze u kvadratu.

Na financijski preokupiranoj strani Bika nalazi se Sedna, (trenutno retrogradna na 23°32 Bika) najudaljeniji i najsporiji do sada imenovan objekt sunčevog sustava. Ona predstavlja to što je nadnaravno, znanstvenu fantastiku, te strane kulture, to što nam je inače drugačije i strano.

A opoziciju prema Sedni uz kvadrate na zlu krv i inat povezan uz tajnovita nastojanja alternativnog stjecanja prava povezanih s medicinom, u vezi čega se kroz senzibilizaciju otvara mogućnost za strukturalne promjene, istovremeno prolazi upravo asteroid Croatia, u vrijeme Mjesečevog kvadrata na 23°19 Škorpiona. Što nas je učinilo upravo pogodnim mjestom za ovakvo otkriće.

Iako možda izgleda da kao društvo (ali i civilizacija) prolazimo vatre pakla, preostaje nam vjerovanje kako će one ipak dovesti do pročišćenja.

 

 

DA09 Ban972x60

top