Novo
(2014-02-28) Ljubić
In memoriam Philip Seymour HoffmanUvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik... Read more...
   |    (2014-02-03) Slobodnjak
Ovih dana smo mogli čak i u medijima čuti o obljetnici smrt Buddya Hollya koji je poginuo 3.2.1959., dakle prije 55 godina. No nisam nigdje primijetio da je netko spomenuo kako je točno 20 godina kasnije (dakle prije 35 godina) na isti datum umro i Sid Vicious član legendarnih Sex Pistolsa. Nespojivo...?! Read more...
   |    (2014-01-26) Razni autori
Kao dugogodišnji suradnik UAH-a, htio bih malo progovoriti o svojim zapažanjima glede nekih zajedničkih nastupa na predavanjima i konferencijama. Prilično me fascinira činjenica da bez obzira što se prije takvih pojedinih zbivanja nismo baš mnogo dogovarali, uvijek bismo na licu mjesta djelovali usklađeno i gotovo se mističnom preciznošću nadovezivali jedni na druge, poput savršeno uštimanog orkestra. Read more...
   |    (2013-08-01) Slobodnjak
Svatko tko se bavi astrologijom (a i mnogi drugi) uzima 12 znakova zodijaka kao činjenicu. No da li ste se ikad upitali zašto baš 12 znakova? Read more...
   |   

DA09 Ban972x60

Blog Ljubić Senke

Prvi od sedam


Krajem lipnja dogodio se prvi od sedam egzaktnih kvadrata Urana i Plutona. Premda znamo da sam dan egzaktnih aspekata ne mora donijeti neke dramatične i vidljive manifestacije tranformacijskih energija koje su na djelu, primijetilo se komešanje na hrvatskoj političkoj sceni. Presuda Čačiću, Milanovićeva podrška... 

 

Na djelu je naravno proces koji se, pogotovo kad je Pluton u pitanju, odvija gotovo neprimjetno, u skrivenim podrumima i tajnim hodnicima moći, novca, sfera kontrole i utjecaja. Stoga je tek s egzaktnim kvadratom uz uranovsku izravnost i nepredvidivost u javnost isplivao pokoji obris onoga što se stvarno zbiva ispod površine.

 Nevjerojatna činjenica je da horoskop vlade RH koja je trenutno na vlasti od 23.12.2011. u 14:37 h ima točku poluzbroja AC/MC = 8° kardinalnih znakova. To znači da je tranzitni kvadrat Urana i Plutona koji je bio egzaktan 24.6.2012. bio točno na toj osjetljivoj točki!!!

Sedam egzaktnih kvadrata

Ova vlada, nazovimo ju Milanovićeva vlada, dobila je mandat na četiri godine. Kvadrat Urana i Plutona biti će egzaktan ukupno sedam puta. Dva puta ove godine 2012., pa po dva puta 2013. i 2014. i posljednji put u ožujku 2015. To znači da će čitav mandat trenutne vlade biti označen utjecajem ove dvije zahtjevne transformacijske energije. S obzirom na gospodarsko stanje posve je očigledno da je probrazba nužno potrebna, da su duboki rezovi i to stvarni, a ne samo deklarativni, itekako potrebni. Pluton u Jarcu koncentrira energiju na postojeću strukturu vlasti, kontrole i moći. Ipak Uranove energije stalno ukazuju na nove mogućnosti, stalno urušavaju postojeću strukturu ili bolje reći ukazuju na ona mjesta gdje je struktura posve nagrižena i od nje je ostala samo vanjska ljuštura koja prividno čuva sigurnost i stabilnost.

Os Škorpion - Bik

Dva mogli bismo reći čelna čovjeka vlade, Milanović i Čačić zanimljiv su par. Milanović sa Suncem u Škorpionu i Mjesecom u Biku zrcalna je slika Čačića sa Suncem u Biku i Mjesecom (najvjerojatnije!) u Škorpionu. Dvoje nepopustljivih i tvrdoglavih ljudi, fiksne temeljne energije imaju izvanredno kompatibilne energije i astrološki govoreći odlično se razumiju. Njihova snaga je istovremeno i njihova slabost. Prvi od sedam kvadrata Urana i Plutona donio je presudu Čačiću za prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Sam je najavio svoje povlačenje ako bude proglašen krivim, no ovakva presuda nije ponukala Čačića na odstupanje. I dok za većinu javnosti nema dvojbe da bi podpredsjednik Čačić trebao odstupiti, naš fiksni par čelnika duboko je uvjeren da nema nikavih razloga za ostavku.

Škorpionska nepopustljivost

Nepokolebljiva odanost premijera Milanovića svom prvom podpredsjedniku tipična je demonstracija Škoprionske nepopustljivosti. Istom je odlučnošću prihvatio ostavku Mirele Holy premda je njen politički kiks bio relativno beznačajan, osobito uz snažnu sumnju javnosti da je „grijeh" bivše ministrice opće raširena pojava koju prakticiraju i prakticirali su mnogi političari na vlasti i u oporbi. Kvadrat Urana i Plutona iznio je pred oči javnosti pritajeni rat koji je očigledno započeo već prije, rezultirao ostavkom ministrice ali i dalje se vodi nesmiljenom žestinom.

Nezamjenjivi?

Milanovićevo Sunce na 6° Škorpiona i Venera na 3° Škorpiona u kvadratu su na MC vlade na 9° Vodenjaka i Veneru na 3° Vodenjaka. Milanovićevo Sunce je u šestoj kući vlade, odlično ga pozicionirajući kao državnog službenika koji predano radi svoj posao. Ipak, njegova energije, njegova osobnost čini se da dolazi u koliziju s interesima i ciljevima vlade, stvarajući frustraciju koja bi dugoročno gledano mogla stvoriti nevolje. Mnogi su politolozi i stručnjaci za odnose s javnošću upozorili samog premjera na nedosljednost zbog koje počinje raditi na vlastitu štetu, a ovaj kvadrat to također potvrđuje.

Čačičev Mars na 8° Bika također je u kvadratu na MC vlade; a njegov je Jupiter na 2° Vodenjaka u konjunkciji s Venerom Vlade na 3° Vodenjaka i u malo proširenoj konjunkciji s MC vlade na 9° Vodenjaka! Ovi aspekti nesumnjivo potvrđuju da je Čačić vrlo važna osoba u djelovanju ove vlade i da svojim vizionarskim i poduzetničkim duhom može unaprijediti njene ciljeve! Marsov utjecaj stvara stalnu napetost i koliko god može biti izuzetno poticajan jest i izvor problema.

Komešanje ispod površine

Tih se dana mogao nazrijeti još jedan problem u redovima vodećih. Pronjela se priča da Vesna Pusić u novo nastaloj situaciji ne podržava Čačića. Priča je vrlo brzo demantirana no ostaje sumnja radi li se stvarno o pokušaju puča u Hrvatskoj narodnoj stranci ili su u pitanju podmetanja drugih interesnih skupina. I Vesna Pusić ima svoju jaku dozu fiksnih planeta. Njena konjunkcija Venere 1° i Marsa 3° u Biku ne samo da su u konjunkciji s Čačičevim Marsom , već i u kvadratu na njegov Jupiter, te u kvadratu na MC i Veneru horoskopa vlade RH. Njen Mjesec u Lavu 12°, zatvara fiksnu priču koja neraskidivo isprepleće njene planete s planetima Milanovića, Čačića, vlade RH. Nesumnjivo je njen utjecaj kao ministrice u vladi velik, pa ipak, naglašene energije Bika radije će čuvati postojeće stanje, nego mijenjati ono što je neophodno za napredak. Energije Škorpiona rade na zadržavanju kontrole i nisu sklone promjenama. MC vlade u Vodenjaku zahtjeva otvoreniji i radikalniji pristup problemima, tako da se osobna energija navedenih članova usmjerava na vodenjačke ciljeve vlade no ne bez teškoća i frustracija.

Čačićev moćni Pluton na 14° Lava u konjunkciji je s Mjesecom Vesne Pusić, u kvadratu Mjesecu Zorana Milanovića na 14° Bika, u opoziciji MC na 9° Vodenjaka vlade RH. Nesumnjiv Čačićev utjecaj i moć bili su očigledni u podršci koju je dobio, bez obzira na to što se u pozdani mogao kriti pokušaj da se njegova dominacija umanji.

Stiže Saturn

Krajem godine kad Saturn uđe u Škorpiona zahvatiti će sve ove fiksne energije u horoskopima vlade i njenih čelnika. Budući da se većina planeta glavnih aktera ove naše male astro priče nalazi u prvoj polovici fisknih znakova, Saturn će već krajem ove godine aktivno utjecati na sve spomenute planete. U prosincu 2012. prvi će puta biti u konjunkciji s MC vlade, potom u travnju 2013. Saturnovo djelovanje je konkretizacija, kristalizacija, blokada, stagnacija i skupljanje. Moguće je da će se planovi vlade sudariti s još većim preprekama nego od sada. No Saturn donosi još veću odgovornost i mudrost za one koji su spremni učiti. Biti će zanimljivo pratiti kako će se manifestirati utjecaj Saturna koji jest jako važan, ali ipak zbog svog ograničavajućeg utjecaja izaziva zabrinutost.

Može li vlada izdržati sva ova planetarna previranja? Fiksne energije osobnih horoskopa čelnika govore o njihovoj upornosti, odlučnosti i izdržljivosti. No pod udarima Urana i Plutona, uz nadolazeći utjecaj Saturna, biti će teško. Jupiter koji je tranzitom kroz Bika davao podršku, rast, ekspanziju i uspjeh sad je u Blizancima. Još će neko vrijeme podupirati vladu tranzitom preko AC na 7° Blizanaca. Upravo sad, u srpnju je u konjunkciji s AC, a ponovo će se tu naći u siječnju i veljači 2013. Na jesen, 19.9.2012. čeka nas drugi egzaktni kvadrat Urana i Plutona ovog puta na 6° 58´ kardinalnih, dovoljno blizu točki poluzbroja AC/MC horoskopa vlade RH da ostanemo na oprezu.

 

 

Add comment

Security code
Refresh

DA09 Ban972x60

top