Novo
(2014-02-28) Ljubić
In memoriam Philip Seymour HoffmanUvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik... Read more...
   |    (2014-02-03) Slobodnjak
Ovih dana smo mogli čak i u medijima čuti o obljetnici smrt Buddya Hollya koji je poginuo 3.2.1959., dakle prije 55 godina. No nisam nigdje primijetio da je netko spomenuo kako je točno 20 godina kasnije (dakle prije 35 godina) na isti datum umro i Sid Vicious član legendarnih Sex Pistolsa. Nespojivo...?! Read more...
   |    (2014-01-26) Razni autori
Kao dugogodišnji suradnik UAH-a, htio bih malo progovoriti o svojim zapažanjima glede nekih zajedničkih nastupa na predavanjima i konferencijama. Prilično me fascinira činjenica da bez obzira što se prije takvih pojedinih zbivanja nismo baš mnogo dogovarali, uvijek bismo na licu mjesta djelovali usklađeno i gotovo se mističnom preciznošću nadovezivali jedni na druge, poput savršeno uštimanog orkestra. Read more...
   |    (2013-08-01) Slobodnjak
Svatko tko se bavi astrologijom (a i mnogi drugi) uzima 12 znakova zodijaka kao činjenicu. No da li ste se ikad upitali zašto baš 12 znakova? Read more...
   |   

DA09 Ban972x60

Blog Ljubić Senke

Vlada u mreži Urana i Plutona


Druga ministarska ostavka u Vladi RH dobar je razlog da pogledamo horoskop Vlade. Sastav trenutne hrvatske Vlade potvrđen je na sjednici Sabora 23.12.2011. u 14:37h. Astrološki moćan trenutak jarčeve obratnice, sa Suncem na početku Jarca, ima potencijal za ozbiljno i odgovorno upravljanje državom. No kvadrat Urana i Plutona koji se već polako zatvarao na nebu, uvukao je Sunce u svoju napetu mrežu zahtjevnih energija!

Horoskop trenutne hrvatske Vlade ima Sunce na 1° Jarca, Uran na 0°43¨ Ovna, a Pluton na 7° Jarca. Potencijal ovog kvadrata ima golemu energiju, no astrološki govoreći destruktivan predznak. Uran i Pluton će svaki na svoj način tražiti promjene i transformirati stvarnost prema svojim idealima. Vizionarski Uran usmjeren na pravednost i bolji svijet dobiva poticaj nestrpljive, pionirske energije Ovna i bez razmišljanja je spreman zakoračiti u nepoznato. No Pluton se tome opire nastojeći učvrstiti svoju kontrolu nad postojećom strukturom u pokušaju da sve ono što nije dobro transformira iznutra.

Pluton u mundanoj astrologiji simbolizira političku i financijsku moć, krupni kapital, velik novac. Pluton je i simbol svega što se skriva od javnosti, organiziranog kriminala i špijunaže. Zbog preobražajnog potencijala povezuje se s zbrinjavanjem otpada, recikliranjem, prirodnim katastrofama i izbjeglicama.

Konjunkcija Sunca i Plutona koja je još k tome u osmoj kući sugerira da su glavne teme kojima se Vlada bavi nacionalni dug, porezi, krediti, kontrola i koncentracija financijske i političke moći. No tu je i nepredvidivi Uran koji uznemirava i destabilizira konjunkciju Sunca i Plutona. Uran traži novi pristup stvarnosti, inovacije, napredna ili čak radikalna rješenja. Postoji povećana napetost i otpor između progresivnog otvaranja novome i nastojanja da se kroz postojeća pravila i odgovornost zadrži kontrola i moć.

Deseta kuća također simbolizira vladajuće, u ovom slučaju i ciljeve Vlade. Desetom kućom vlada Uran. To sugerira želju Vlade za radikalnim promjenama, no u desetoj kući nalazi se Neptun, što malo komplicira stvari. S Neptunom nikad ne znate točno kako stvari stoje. Neptun je s jedne strane vizionar, socijalne orijentacije, spreman pomoći slabima, žrtvovati se za pravedne ciljeve. No s druge strane Neptun živi u nekoj drugoj stvarnosti, sugerira zbunjenost i nesigurnost, pogrešno usmjerenu energiju, skandale. Neptun ne sugerira transparentnost, već skrivene stvari, moguće gubitke i prijevare. Neptun je srećom u trigonu sa Saturnom iz šeste kuće, koji ga može prizemljiti, stabilizirati i pomoći mu da iskoristi svoj idealizam za konkretne rezultate koji će služiti općem dobru.

Oslonac će Vlada potražiti u onome što simboliziraju Saturn i šesta kuća: institucije, zakone i birokraciju. No sa Saturnom u šestoj kući malo je vjerojatno da će u tom sektoru doći do rezova. Možda stroža disciplina i provedba zakona, no ipak zadržan status quo.

Čini se da će Vlada imati izuzetno turbulentan mandat, uz mnoge promjene i iznenađenja. Ostavke ministara treba promatrati upravo kroz simboliku kvadrata Sunca, Urana i Plutona. Uz to dugotrajan Marsov boravak u Djevici u ožujku i svibnju bio je u egzaktnom kvadratu na AC na 7° Blizanaca, unoseći dodatni nemir.

 

Mirela Holy ima trostruku konjunkciju u Strijelcu: Merkur 17°, Jupiter 18° i Sunce 22°. Mars na 22° Riba je u kvadratu na tu trostruku konjunkciju. U članku o ministricama sam napisala:

Dvije promjenjive energije vatre i vode posjeduju vizionarstvo i optimizam koji svoje ciljeve slijedi s mnogo uložene emotivne energije, strasno i prilagodljivo. Prepreke neće obeshrabriti Strijelca, instinktivno će znati pronaći drugi put kojim će krenuti prema cilju i bez žaljenja promijeniti način djelovanja, ali ne i krajnji cilj. Strijelačke vizije mogu gotovo neprimjetno pronaći putove ostvarenja bez nepotrebnih sukobljavanja, koristeći spretnost i prilagodljivost.

U trenutku podnošenja ostavke, tranzitni Mars bio je na 15° Djevice, a Sunce na 16° Blizanaca ulivši tako golemu količinu energije u njen natalni kvadrat. Ministrica se našla u središtu pozornosti javnosti i pokazala je (strijelačku) moralnost na kakvu nismo navikli. No čini se, da bi u pozadini cijelog slučaja mogli biti skriveni interesi u plutonovskoj domeni zbrinjavanja otpada, što sugerira i utjecaj Plutona i Neptuna iz horoskopa Vlade.

Mjesec u horoskopu Mirele Holy na dan njenog rođenja, 15.12.1971. kretao se od 20° Škorpiona do 2° Strijelca. Tranzitni Neptun tijekom ožujka kad je ministrica poslala inkriminirajući mail bio je na 1° Riba. Možda nam to sugerira da bi njen Mjesec mogao biti u Strijelcu? Holy je kao razlog slanja maila navela želju da pomogne, što upućuje na energije Mjeseca i Neptuna, emotivnost i suosjećanje. To bi značilo i da Holy ima natalnu konjunkciju Mjeseca i Neptuna... No nećemo se baviti spekulacijama!

Mirela Holy ima natalni kvadrat Saturna 1° Blizanaca i Neptuna 3° Strijelca koji je u trenutku izbijanja skandala u javnost bio aktiviran tranzitom Neptuna. Saturn i Neptun nisu osobni planeti, no ipak sugeriraju skandal koji je urušio njen društveni položaj.

 

Add comment

Security code
Refresh

DA09 Ban972x60

top