Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

Europska kriza je iznjedrila dvije ključne osobe koje su gotovo spontano preuzelo vodstvo, odgovornost i diktat mogućih rješenja. Angela Merkel i Nikolas Sarkozy, kao lideri moćnih članica EU i kao snažne i vizionarske osobe bili su glavni igrači u stvaranju europske politike u ozračju teške krize tijekom 2011.

Merkel ima Mjesec u Vodenjaku koji ukazuje na njenu potrebu da bude u društvenom smislu značajna, neobična, da pomaže drugima. A to čini pomoću energije Raka u kome se nalazi njeno Sunce. Konzervativan i oprezan osobni stil zaštitnički nastrojen, instinktivno skrbni, majčinski tip osobe. Osjećajne energije koje su sklone skrbiti za druge primjenjuju se na društvo u cjelini, pa tako Merkel postaje prava „big mama" ne samo Njemačke, već čini se i EU. Udružene energije Raka i Vodenjaka potiču osjetljivost na potrebe društva, njegovih različitih skupina, uključujući i razne sub-kulture. Noel Tyl ovu kombinaciju naziva humanističkim aristokratom. Čini se odličnom kombinacijom energija za osobu koja se bavi politikom! Kao poseban naglasak vodenjačke energije, nezavisnog, kreativnog i inovativnog duha, Merkel ima Sunce u konjunkciji s Uranom i u kvadratu s Neptunom. Njeno je osobno djelovanje podređeno kolektivnom dobru, kolektivnim vizijama i snovima. Emotivnu odlučnost, dubinu njene političke strasti kojom će služiti društvu sugerira opozicija Mjeseca i Plutona.

Sarkozy je Vodenjak s vrlo očiglednim Mjesecom u Ovnu. Osobnost snažne volje i nezavisne duše u svakom pogledu želi biti prvi, najbolji, nametnuti svoje ideje i vizije, dokazati da su njegove ideje o pravdi, o svijetu kakav bi trebao biti ispravne i najbolje! Ipak, energije Vodenjaka su okrenute drugima, spremne na suradnju, koja se ipak tijekom života mora naučiti. Sarkozyjev Mjesec je u konjunkciji s Marsom, što pojačava impulzivnost, nestrpljivost i pomanjkanje takta, a njegovu životnu lekciju suradnje čini težom za učenje. Agresivnost i ambicija ove kombinacije dovela ga je do predsjedničkog položaja, pri čemu se čini da nije birao sredstva u postizanju cilja.

Posebno treba istaknuti Merkur u Vodenjaku koji je vladar glavnih osi, AC-a u Djevici i MC-a u Blizancima. Snažan i agresivan um dobiva izvanredan potencijal opozicijom s Plutonom, no djeluje vrlo strukturirano i pragmatično što potvrđuje kvadrat Saturna u Škorpionu na ovu moćnu opozicijsku os. Čovjek željezne, nepopustljive volje, odlučan, spreman na velike žrtve i disciplinu (Saturn kvadrat Pluton) kad djeluje u ime „većeg dobra", kako bi se spasila cjelina (Vodenjak).

Merkelin Mjesec i Sarkozyjevo Sunce su u konjunkciji u Vodenjaku. Instinktivno razumijevanje, prirodna sklonost, afirmativna energija dobra je startna pozicija. Među njima postoji međusobno poštivanje snage i autoriteta, jer Merkelin Saturn u kvadratu je sa Sarkozyjevim Suncem, a njen Mjesec u kvadratu sa Sarkozyjevim Saturnom. Osvrnimo se na trenutak na činjenicu da oboje imaju Saturn u Škorpionu. Ograničavajući i oblikovni utjecaj Saturna primjenjuje se u svrhu stjecanja kontrole nad svim raspoloživim resursima. Razumijevanje prirode postojećih okolnosti koristi se za postizanje osobnih ciljeva, za osobni napredak, ako treba i bezobzirno! Međusobni utjecaj Saturna na Sunce i Mjesec govori o tome da su se susrele dvije jednake sile koje će teško nadvladati jedna drugu, a budući da raspolažu jednako snažnim energijama, moraju uspostaviti neku vrstu ravnoteže. To je u najboljem slučaju poštovanje kojim se tiho priznaje snaga protivnika ili u ovom slučaju – suradnika!

Merkelin Jupiter, vladar njenog AC-a u Strijelcu u kvadratu je sa Sarkozyjevim Mjesecom i Marsom. Sarkozyjevom vladaru AC-a Merkuru, oponira njen Pluton. Merkelin Mars je u kvadratu na Sarkozyjev AC. Dinamični aspekti kvadrata ukazuju na žustru i intenzivnu suradnju. Ima tu puno poticajne, napete energije, u svakom slučaju vrlo intenzivne interakcije među glavnim čimbenicima njihovih horoskopa koji ukazuju na dinamičnu razmjenu energije, aktivnu suradnju koja sigurno nije uvijek u skladnim tonovima. Mars je papreni začin, no potreban je ovim moćnim političkim liderima u rješavanju kriznih situacija.

Sarkozyja u travnju 2012. čekaju predsjednički izbori. U svjetlu tranzita Plutona koji je u kvadratu na Sarkozyjev Mjesec i Mars čini se da će ovi izbori za njega biti posebno zahtjevni. Proces preobrazbe motivacije i ciljeva, osobnih potreba i osjećaja sigurnosti te načina na koji ostvaruje svoje ciljeve mogao bi dati različite rezultate. Pluton može osnažiti njegovu sposobnost dokazivanja i ostvarenja ciljeva, dati mu dodatnu žestinu i moć koja će biti teško držati pod kontrolom. Mjesec s Plutonom sugerira da je ostanak na moći za njega izuzetno važno, gotovo pitanje života i smrti. Ipak preobražajni plutonovski procesi su neumoljivi i zahtijevaju da se pusti sve ono što više ne pomaže razvoju.

Merkelin Merkur u Raku bit će pod opozicijom tranzitnog Plutona. Tranzitni Neptun doći će nadomak opoziciji Veneri u Djevici. Merkel će izgleda morati promijeniti svoju retoriku i još kreativnije angažirati vrijednosti i resurse koji joj stoje na raspolaganju. Možda će pod ovim snažnim tranzitima iznjedriti nove i svakako vrlo idealistične ideje o tome kako transformirati i regenerirati oslabljeni europski sustav.

Angela Merkel: 17.7.1954. 17:45 Hamburg, AC 13° Strijelca

Nikolas Sarkozy: 28.1.1955. 22:00 Paris, AC 26° Djevice