Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

 Od 16.srpnja 2014. Jupiter je u znaku Lava. Jupiter se tradicionalno smatra planetom koji donosi sreću. Njegova energija djeluje principom širenja, obilja, slobode, otvorenosti prema novim iskustvima. U percepciji naše civilizacije sve što je veće, bolje, sve čega je više trebalo bi značiti sreću.

  

Jupiter je izvrstan kad širi naše uvide, kad nam otvara perspektive iz kojih vidimo veću sliku svog života. Tada se hrabro možemo upustiti u ostvarivanje te veće slike, u ostvarenje svojih planova i želja. Kad povoljno utječe na naše natalne planete, osjećamo zadovoljstvo svojim životnim okolnostima. Jupiter budi u nama optimističnu nadu i nemir koji nas potiče da od života poželimo još više. Potaknut će nas da istražujemo, da mislimo drugačije i slobodnije nego prije. No Jupiter nas može povući prema neumjerenostima svake vrste. Svakovrsno pretjerivanje, osobito u svim životnim radostima s razlogom su baš Jupiteru donijeli reputaciju hedonista.

Što kad nas Jupiter uhvati nespremne i lakomislene pa nas razvuče u svim smjerovima.? I dok se nama čini da je život uzbudljiv možemo rasipati energiju, novac, znanje i zdravlje. Što kad se tijelo širi i u godinu dana nabacimo deset kila? Što kad se s tijelom šire sve njegove stanice, dobre i loše? Što je s onima koji su fokusirano isključivo na materijalnu stranu života? Jupiter će ih poticati na brzu zaradu, probudit će se pohlepa. Je li to sreća?
„Est modus in rebus." Stara je latinska poslovica koja znači doslovno Mjera je u stvarima – odnosno važno je u svemu biti umjeren. To je osobito važno kad vas ponese neobuzdana energija Jupitera. Dopustite da vas ponese, no s ipak malo nužnog opreza.

Jupiter u natalnom horoskopu

U natalnom horoskopu položaj Jupitera simbolizira što određuje naš osjećaj da smo nagrađeni za svoje napore, što nam daje osjećaj da nam je društvo i život izrazilo zahvalnost za sav naš trud, naše strahove, boli i upornost. Što određuje naš nagon za širenjem i razumijevanjem života?


Jupiter u vatrenim znakovima, Ovnu, Lavu i Strijelcu uvijek želi širiti i razvijati ego. Svoje će razumijevanje života određivati kroz osobna iskustva povezana s kreativnim stvaranjem samih sebe. Ako osobe s Jupiterom u nekom od vatrenih znakova dožive priznanje, pohvalu, slavu i ljubav imati će osjećaj da su nagrađeni, da je život dobar.

Jupiter u zemljanim znakovima svoj osjećaj smisla, sreće i nagrade povezuje s materijalnim postignućima i s osjećajem sigurnosti. Doslovno zaraditi novac, širiti svoju imovinu, učvršćivati se u materijalnom svijetu zaista može donijeti mir u srce i osjećaj sreće osobama čije je natalni Jupiter u Biku, Djevici ili Jarcu.

Jupiter u zračnim znakovima, Blizancima, Vagi i Vodenjaku razumijevanje postiže intelektualnim znanjem. Nagon za širenjem povezan je s društvenim mrežama, društvenim utjecajem i kontaktima, a osjećaj da je život dobar postiže se društvenim priznanjem – imati ugledan posao, neku titulu, istaknut položaj u društvenoj zajednici, biti cijenjen zbog svoj intelektualnog rada.

Jupiter u vodenim znakovima, Raku, Škorpionu ili Ribama razumijevanje postiže intuicijom, širi se kroz osjećaje, a životna nagrada je ljubav i emotivna sigurnost. Ako je vaš natalni Jupiter u vodi, onda će vam jedini pravi osjećaj sreće, osjećaj da je život dobar i pravedan doći kroz sretnu ljubavnu vezu, kroz srodnu dušu koju ste uspjeli sresti.

Vatreni Jupiter

Jupiter 16.srpnja ulazi u znak Lava u kojem će boraviti oko godinu dana. Jupiter širi sve one energije koje Lav simbolizira: važnost ega, hrabrost, dokazivanje, samosvijest. Kreativnost, sjaj, glamur još će jače blistati na društvenoj sceni tijekom iduće godine. Romansa i strasti vatrenog temperamenta na razne će načine prožeti svakodnevicu. Lav utjelovljuje arhetip junaka, pa ćemo tijekom godine s još više žara u javnosti pratiti stare i nove junake. Cijena zlata mogla bi ponovo narasti na svjetskim tržištima. U modu bi se ponovo moglo uvući zlato na sve moguće načine.

Svim pripadnicima vatrenih i zračnih znakova mogao bi otvoriti nove vidike, snove učiniti živopisnim, obećavajućim, pokrenuti ih na djelovanje. Ako mislite da s Jupiterom na svojoj strani ne morate ništa raditi, već jednostavno čekati da se dobre i lijepe stvari dogode same od sebe, niste posve u pravu. S Jupiterom će vam mnoga vrata biti otvorena, ali vi na njih morate barem zakucati. Čak ni najbolji utjecaj Jupitera neće poput čarobnog štapića ispuniti vaše želje, ako vi sami niste za njih pripremili teren. Sreća prati hrabre, to bi se svakako moglo reći za podršku Jupitera. Ohrabrit će vas na akciju. Uz njega ćete se osjećati snažno, vjerovati da možete napraviti velike stvari. Ako je vaš natalni Jupiter u nekom od vatrenih znakova, pripazite da u svojim željama ne postanete neumjereni. U svakom slučaju možete očekivati podršku raznih životnih okolnosti. One planove i želje za koje ste se pripremali vjerojatno možete ostvariti s manje truda nego što ste mislili. Ostvarit će se one stvari i želje u koje ste uložili svoju energiju. Ostanite otvoreni za svaku priliku koja vam se pruži, ali nemojte biti nepromišljeni.

Pripadnicima zemljanih i vodenih znakova vatreni Jupiter može ponekad biti previše. Smireniji i više samozatajni pripadnici ovih znakova ponekad će Jupiterovo pretjerivanje smatrati neukusnim. Neće izrazito osjetiti njegov utjecaj, neće ih poticati ali im neće ni stajati na putu. Posebna priča je s Bikom i Škorpionom. Ako se vaše Sunce nalazi u tom znaku, Jupiter će u jednom trenutku iduće godine biti u aspektu kvadrata na vaše natalno Sunce. Taj utjecaj je u svakom slučaju poticajan i dobar, premda s nešto napetosti. Vanjski događaji mogli bi vas uvući u vrtlog zbivanja na koje ćete morati reagirati. Pružaju vam se zanimljive prilike, no vaša oprezna narav možda će previše oklijevati da ih iskoristi. U nekim ćete trenucima biti u velikim iskušenjima da riskirate, da napravite nešto posve netipično, da se prepustite avanturi. Područja života na kojima će se ta iskušenja pojaviti simbolizira kuća natalnog horoskopa u kojoj se nalazi vaše Sunce i kuća kojom tranzitira Jupiter.