Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

Milan Bandić čovjek je goleme energije i još veće ambicije. Karizmatični zagrebački gradonačelnik izaziva kontroverze, ali se hrabro bori za svoje vizije. Njegov horoskop ima moćan T-kvadrat u kojeg su uključeni Sunce i Mjesec, Jupiter i Pluton! Očigledno je da ga pokreće žudnja za moći!

  

 Počinimo s kombinacijom energija Sunca na samom kraju Škorpiona i Mjeseca na samom početku Riba. Vodene energije imaju veliki potencijal za skladno djelovanje. Idealistični Mjesec u Ribama pokazuje socijalnu osjetljivost, izuzetnu intuitivnost i sposobnost prilagodbe. Motivacijska potreba Mjeseca u Ribama je da shvati sve te sline impresije kojima je izložena porozna membrana njegovog unutrašnjeg svijeta. Shvaćanje tih impresija, rad s nevidljivim energijama raspoloženja i osjećaja treba identificirati, odrediti neki ideal kojem se teži. I onda taj ideal, intuiciju i kreativnost treba usmjeriti u nešto produktivno. A kad se takvoj kompleksnoj, istančanoj i pomalo neodređenoj potrebi, da se osjeti i bude sve – stavi na raspolaganje energija Škorpiona, onda će fiksna, kontroli sklona energija naći načina da od te bogate unutrašnjosti stvori konstruktivno. Prema onome što vidimo u medijima i čujemo u izjavama Milana Bandića, prepoznat ćemo vizionarstvo, intuiciju kojom nepogrešivo zna biti u pravom trenutku na pravom mjestu, a vidimo i njegovu želju da pomaže, socijalnu osjetljivost.

Jupiter

Jupiter na samom početku Djevice u opoziciji je Mjesecu, u kvadratu sa Suncem. Nezadrživa energija širenja prožima temeljne životne energije. U potrazi za znanjem i iskustvima, Jupiter će čak i rasipati energiju, što je u pojedinim trenucima gradonačelnika Bandića bilo očito. Jupiter simbolizira naša očekivanja od društva, što ćemo dobiti, kako ćemo biti nagrađeni za sve ono što radimo u okviru svog društvenog položaja. A zemljani Jupiter simbolizira želju da se nagrada za sav trud očituje na materijalnoj razini. No kad Jupiter svojim bujnim i poticajnim zrakama dotakne Sunce u Škorpionu, ono će znati kako da uveća svoje šanse. Škorpion uvijek ima razvijenu svijest o vrijednostima drugih ljudi, ima dobre organizacijske sposobnosti i zna dobiti i zadržati kontrolu, pa će uz kreativne energije Mjeseca lako pretvoriti viziju u proizvod, a proizvod dobro prodati. A čini se da je Milan Bandić glavom i bradom, upravo taj najunosniji proizvod – koji se za sada vrlo uspješno održava na visinama društvene ljestvice. Mjesec i Jupiter mogu stvoriti osjećaj posebnosti, osjećaj da osoba zaslužuje više od života, da je čudesna i da kao takva ima pravo na sve. Mjesec u Ribama sklon impresijama lako će upiti tu Jupiterovu sklonost veličanstvenom, tu dramu i pretjerivanje. Ipak, Jupiter će poticati dobro raspoloženje i želju da se uvijek traži i daje više.

Pluton

Tako ohrabrene i uvećane potrebe i osjećaji, skloni drami, veći od života, dobivaju još jedan moćan i dramatični poticaj – Plutona! Pluton je u konjunkciji s Jupiterom, što je tipični pokazatelje goleme želje za moći. Kad se ova nevjerojatno moćna i ekspanzivna energija poveže s temeljnim energijama Sunca i Mjeseca, uspjeh ne može izostati. U kontaktu Sunca i Plutona može se očekivati neka vrsta ekstremnog ponašanja u izražavanju identiteta. Dominantno ponašanje i bombastičnost kao jedan ekstrem ili potpuna povučenost kao drugi. No uz Jupitera u ovoj kombinaciji nema govora o povučenosti. Pluton i Mjesec vrlo su osjetljiva kombinacija, koja može simbolizirati emotivnu ranjivost koja kao obrambeni mehanizam koristi neprestanu spremnost na borbu za opstanak. Moguće se erupcije nekontroliranih osjećaja, kad osjećaj ugroze postane prejak. Upravo ta spremnost na borbu, ta potreba za kontrolom i želja za razvojem neprestano pokreću osobu, pa su svjetovna postignuća velika.

Saturn u Škorpionu

Merkur i Saturn u konjunkciji su sa Suncem, a ova moćna mješavina simbol je sposobnosti da se shvati priroda postojećih okolnosti i odnosa, pa se lako prepoznaje prilika koja se može iskoristiti za osobni napredak. Praktičan, organiziran um, apsolutno nepovjerljiv i sklon kontroli, sposoban je za duboko povezivanje i promišljanje činjenica, vrlo je moćno oružje. Saturn u Škorpionu posebno će naglasiti želju za kontrolom svih resursa, što po potrebi može činiti i vrlo bezobzirno. Sva se raspoloživa sredstva trebaju uklopiti u mentalni obrazac, u ideal stvoren energijama Mjeseca u Ribama i Sunca u Škorpionu, za kojeg će se Bandić žestoko boriti i iskoristiti ih u svoje svrhe, za osobni napredak. Merkur i Saturn obično su oprezni na riječima, promišljeni, što čini se kod Bandića nije uvijek slučaj. Neke su njegove izjave postale legendarne, ali čini se da u njima trebamo očitavati žar Jupiterovog pretjerivanja i zanesenost Mjeseca u Ribama, koji će povremeno, pritisnut Plutonom, nekontrolirano izbaciti iz sebe negativan naboj.

Dodajmo tome konjunkciju Marsa i Neptuna u Vagi, smisao za društveno usmjereno predvodničko djelovanje s daškom karizme.

 

Milan Bandić, 22.11.1955.
*prema podacima dostupnim UAH-u vrijeme rođenja je bilo u kasnim večernjim satima, iza 23h. To sam vrijeme koristila samo da bih pozicionirala Mjesec u Ribe. No ako je točno to vrijeme rođenja, onda su i glavne osi horoskopa uključene u ovaj T-kvadrat, tako da je Sunce na vrhu četvrte kuće, Jupiter i Pluton u dvanaestoj, vrlo blizu ascendenta, a Mjesec na desecendentu! No i bez tih pokazatelja vrlo je očigledan izvor energije, motivacija i ambicija Milana Bandića. Poseban horoskop, posebna osoba!