Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

Što je zajedničko Erdoganu, Trumpu i Hasanbegoviću? Da ne bi bilo zabune, odgovor na ovo pitanje je Mjesec u Strijelcu i Sunce u jednom od promjenjivih znakova; Erdogan u Ribama, a Trump i Hasanbegović u Blizancima. Motivacijska potreba osobe s Mjesecom u Strijelcu je – pojednostavljeno rečeno – da bude u pravu! Osobi je jako važno izraziti svoje stavove, svoj vlastiti svjetonazor i vlastito razumijevanje istine, te dobiti priznanje i poštovanje okoline zbog vlastite ispravnosti, pravičnosti, mudrosti.

 2016. je godina u kojoj dominiraju energije promjenjivih znakova. Neptun već nekoliko godina prolazi znakom Riba, a Saturn u Strijelcu i Jupiter u Djevici od prošle su godine, 2015. donijeli prevagu energiji promjenjivih znakova. 

 David Bowie je svestrani umjetnik. Glazba je bila glavni medij njegovog izražavanja, a posebno ga je zanimao scenski nastup. To je bilo posebno vidljivo u osobnostima koje je kreirao, poput legendarnog Ziggy Stardusta, koje su se smjenjivale tijekom njegove duge i bogate glazbene karijere. Osobno ga je zanimala gluma, slikarstvo, moda, a iznad svega cijenio je umjetničku slobodu. Rođen je 8.1.1947.

 Od 16.srpnja 2014. Jupiter je u znaku Lava. Jupiter se tradicionalno smatra planetom koji donosi sreću. Njegova energija djeluje principom širenja, obilja, slobode, otvorenosti prema novim iskustvima. U percepciji naše civilizacije sve što je veće, bolje, sve čega je više trebalo bi značiti sreću.

Robin Williams bio je izuzetno emotivna, ranjiva i osjetljiva duša. Dokaz tome su Mjesec u Ribama, Sunce u Raku i podznak u Škorpionu. Skladan tijek energije vodenih znakova u kojima su smještena sva tri glavna elementa horoskopa ima kreativnost Raka, senzibilitet i prilagodljivost Riba i magnetizam Škorpiona. Robin Williams rođen je 21. srpnja 1951.

In memoriam Philip Seymour Hoffman
Uvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik...

„Gospodar svoje sudbine i kapetan svoje duše" – završni su stihovi pjesme Nepobjedivi, Ernesta Henleya. Nelson Mandela recitirao je pjesmu dok je bio u zatvoruijekom zatvorskih godina bio je osnažen njenom porukom. Uzeti moć u svoje ruke, bez obzira na vanjske okolnosti, nepravde i zatočeništvo, preuzeti kontrolu nad sobom riječi su koje odlično ocrtavaju značenje Mandelinog Mjeseca u Škorpionu.

Jupiter od lipnja 2013. tranzitira znakom Raka. Energija Raka usmjerena je na obiteljske vrijednosti, djecu, stvaranje emotivne sigurnosti. Jupiter u Raku snažno će promovirati uvjerenja vezana za obiteljske odnose i djecu. Kad se u priču umiješaju Saturn i Pluton nastaje situacija u kojoj jedna skupina ljudi pokušava svoja uvjerenja o definiciji braka nametnuti svima, u obliku zakona.

U srijedu 13.ožujka 2013. budne oči svijeta promatrale su čuveni dimnjak sikstinske kapele, očekujući znakoviti dim. U 19:06 h bijeli je dim na tradicionalni način obznanio svijetu da je izabran novi papa. Papa Franjo rođen je kao Jorge Mario Bergoglio, 17.12.1936. sa Suncem u Strijelcu i Mjesecom u Vodenjaku.

Papa Benedikt XVI u veljači 2013. iznenadio je javnost najavom povlačenja s položaja čelnog čovjeka Crkve. Za nekoliko mjeseci navršit će 86 godina, a Crkva kao institucija posljednjih se godina bori s raznim skandalima. Zavirimo malo u papin horoskop.

Kad sam prvi put čula za Oscara Pistoriusa, u vrijeme Olimpijade u Londonu 2012. bila sam istinski zadivljena. Najbrži čovjek bez nogu, čovjek koji trči na protezama, koji se natječe ravnopravno s ostalim trkačima na Olimpijadi, čovjek koji ne dopušta da ga sitnica poput fizičkog henikepa koči u životu! U veljači 2013 Pistorius je slučajno ili ne, ubio svoju djevojku. Sportski idol postao je pali idol - tamna zvijezda koja zrcali energiju Plutona.