Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

Posljednja i odlučujuća utakmica u grupi: Hrvatska - Meksiko...  Kako stvari izgledaju u horarnoj karti...?

  

Ostale su nam još dvije utakmice u skupini A koje će odlučiti tko ide dalje na svjetskom prvenstvu, a tko se vraća kući. I jedna i druga utakmica odigravaju se ovaj puta u isto vrijeme 23.6. u 22:00 po našem vremenu, i ovdje imamo tipičan primjer astrološkog sindroma blizanaca. Dvije utakmice "rođene" su u isto vrijeme, na različitim mjestima – hoće li i njihov ishod biti isti? Meksiko igra sa nama na igralištu Recifea, dok će Kamerun oprobati sreću sa Brazilom u prijestolnici Brasiliji. Zanimljivo je da se istoga dana ali u 18:00 igraju istovremeno i utakmice B skupine, Australija protiv Španjolske u Curitibi, a Nizozemska i Čile u Sao Paulu. Ako astrologija zaista funkcionira, zbog relativno velike udaljenosti njihovih lokacija utakmice skupine A trebale bi imati različite tijekove, dok bi zbog blizine Curitibe i Sao Paola utakmice skupine B mogle biti korelirane.

No to ostavljam čitateljima za malu domaću zadaću neka provjere. Napravite kartu spomenutih utakmica iz skupine B. Ja sam neke koordinate gradova izvukao iz atlasa, a poslije sam vidio da na Wikipediji imam sve. Imaju li karte iste vladare 1. i 7. polja? Padaju li svi uglovi u iste znakove u oba horoskopa? Ima li nekih nijansi različitosti? I onda pratite što će se desiti na terenu. Ugodna zabava!

U utakmici Hrvatska-Meksiko vladar Hrvatske kao favorita je Saturn u Škorpionu, a Meksiko je pod vladavinom Mjeseca u Biku. Vidimo lijepi primjer mješovite recepcije – Mjesec, osim u znaku svoje egzaltacije, nalazi se u terminu i dekanatu Saturna, dok se Saturn nalazi u znaku mjesečevog pada. Stoga je Mjesec u nešto jačem položaju od Saturna, pa predviđam izjednačenu igru uz blagu prednost Meksika. I Herrera i Kovač izvući će na teren svoje najbolje igrače i ovo bi mogla biti izvrsna utakmica sa puno žestokih napada s obje strane (Mjesec opozicija Saturn na osi polja 5-11). Mogli bismo gledati pravi nogomet!

Naša obrana bit će nešto bolja od njihove ali naši obrambeni igrači trebali bi se čuvati protivničkog prodora iz centra. Slabost meksičke ekipe su još uvijek vezni igrači (Sunce peregrino). Na tim saznanjima bi Niko trebao graditi strategiju svoje momčadi.

Sudac i ovaj puta podupire agresivnu igru, ali ovdje bi to moglo biti na našu štetu (Mars u desetom kvadrat Pluton u prvom polju). Netko od naših igrača mogao bi zaraditi crveni karton!

Ovaj puta ću se suzdržati od prognoziranja rezultata, budući da se do sada nisam s time baš proslavio. Samo ću reći da će Meksikanci imati više napada ili posjeda lopte od nas u omjeru 3:2.