Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA11 Ban972x60

Aferu na Medicinskom fakultetu prati asteroid Higea u neugodnom klinču, odnosno napetoj konfiguraciji izazova i osvještavanja!

 

Glavna vijest i tema razgovora 11. listopada 2012. najnovija je afera sa 12 uhićenih vezano uz korupciju na Medicinskom fakultetu, odnosno kupoprodaju najtežeg ispita prve godine ako ne i čitavog studija, zloglasne anatomije.

U klasičnoj astrologiji zdravstvena pitanja obično 'čitamo' iz osi 6. (fizičko zdravlje) i 12. kuće (mentalno zdravlje), njihove vladare i u njima prisutne planete. Otkrićem učitelja/iscjelitelja Kirona dobili smo još jednog vrijednog pokazatelja, osobito kada tražimo svoju iskonsku i najdublju ranu koja vapi za iscjeljenjem. Ipak, Kironovo se pojavljivanje poklopilo sa uzletom alternativne medicine.

Mnogo klasičniji pokazatelj zdravlja je asteroid Higea, koja svojim natalnim položajem i aspektima govori o higijenskim navikama i zdravstvenim predispozicijama. A kako svjedočimo zadnjih dana, može se odnositi i na medicinske studije.

Kako se ne radi o nekom ugodnom događaju već aferi govore aspekti u kojima se Higea našla, upravo na dan (11.10.) kada završava svoje prividno unazadno kretanje i polazi direktno. I to na 22°57 Vodenjaka, u prilično neugodnom društvu još uvijek retrogradnog kentaura Nessusa (zla krv, osvetoljubivost, obiteljska karma) na 22°53 Vodenjaka.

Uz Higeu i Nessusa nalaze se još dva asteroida; Lilit, koja predstavlja inatljivu i lukavu borbu za vlastita prava na 23°29 te Atlantis, asteroid alternativnih rješenja i katastrofičnih slutnji, tajnih informacija i uhođenja na 24°48 Vodenjaka sigurno nisu ugodno društvo.

Istovremeno, svi se oni ogledavaju i osvještavaju kroz opoziciju s dalekim objektom 2002 AW197 neslužbeno zvanim Tekton, (trenutno na 25°13 Lava) koji predstavlja integritet, disciplinu te strukturalne promjene i poremećaje... pa je sasvim izvjesno kako će neki sada morati promijeniti planove te prionuti štrebanju anatomije!

Snažan odjek ove afere podupire sinkrona konjunkcija Mjeseca (narod, mnoštvo, senzibiliziranost, kao i ženska osoba povezana s pitanjem) s Tektonom, koja je istovremeno 'okinula' čitavu konfiguraciju velikog fiksnog križa u jutarnjim satima 11. listopada 2012.

Čitav taj grupnjak na osi čovjekoljublja, prijatelja, saveznika i društvenih organizacija (Vodenjak) te kreativnosti, djece i egocentričnijih poriva (Lav) u izazovnim je odnosima s objektima koji se nalaze u kvadratu.

Na financijski preokupiranoj strani Bika nalazi se Sedna, (trenutno retrogradna na 23°32 Bika) najudaljeniji i najsporiji do sada imenovan objekt sunčevog sustava. Ona predstavlja to što je nadnaravno, znanstvenu fantastiku, te strane kulture, to što nam je inače drugačije i strano.

A opoziciju prema Sedni uz kvadrate na zlu krv i inat povezan uz tajnovita nastojanja alternativnog stjecanja prava povezanih s medicinom, u vezi čega se kroz senzibilizaciju otvara mogućnost za strukturalne promjene, istovremeno prolazi upravo asteroid Croatia, u vrijeme Mjesečevog kvadrata na 23°19 Škorpiona. Što nas je učinilo upravo pogodnim mjestom za ovakvo otkriće.

Iako možda izgleda da kao društvo (ali i civilizacija) prolazimo vatre pakla, preostaje nam vjerovanje kako će one ipak dovesti do pročišćenja.

 

 

DA11 Ban972x60