Novo
(2014-02-28) Ljubić
In memoriam Philip Seymour HoffmanUvijek sam bila zadivljena i začuđena kreativnošću. Što ju određuje, kamo se ona usmjerava, kakvom se tehnikom izražava? Sposobnost da osjetimo i otvorimo se nevidljivim silama unutrašnjeg svijeta, satkanog od osjećaja, slutnji, raspoloženja i misli. Potreba da te unutrašnje sile shvatimo, da ih podijelimo s drugima, da im damo neki oblik... Read more...
   |    (2014-02-03) Slobodnjak
Ovih dana smo mogli čak i u medijima čuti o obljetnici smrt Buddya Hollya koji je poginuo 3.2.1959., dakle prije 55 godina. No nisam nigdje primijetio da je netko spomenuo kako je točno 20 godina kasnije (dakle prije 35 godina) na isti datum umro i Sid Vicious član legendarnih Sex Pistolsa. Nespojivo...?! Read more...
   |    (2014-01-26) Razni autori
Kao dugogodišnji suradnik UAH-a, htio bih malo progovoriti o svojim zapažanjima glede nekih zajedničkih nastupa na predavanjima i konferencijama. Prilično me fascinira činjenica da bez obzira što se prije takvih pojedinih zbivanja nismo baš mnogo dogovarali, uvijek bismo na licu mjesta djelovali usklađeno i gotovo se mističnom preciznošću nadovezivali jedni na druge, poput savršeno uštimanog orkestra. Read more...
   |    (2013-08-01) Slobodnjak
Svatko tko se bavi astrologijom (a i mnogi drugi) uzima 12 znakova zodijaka kao činjenicu. No da li ste se ikad upitali zašto baš 12 znakova? Read more...
   |   

DA09 Ban972x60

Astro-blog

Ovo je rubrika u kojem objavljujemo kraće tekstove i razmišljanja o astrologiji - drugim riječima astrološki blog. Nadamo se biti zanimljivi i aktualni, te da će svatko naći nešto zanimljivo za sebe.

Blog je osobna forma tako da tekstovi odražavaju stavove autora, a ne nužno i UAH-a.

 

Ideologija, politički potresi i Mjesec u Strijelcu


Što je zajedničko Erdoganu, Trumpu i Hasanbegoviću? Da ne bi bilo zabune, odgovor na ovo pitanje je Mjesec u Strijelcu i Sunce u jednom od promjenjivih znakova; Erdogan u Ribama, a Trump i Hasanbegović u Blizancima. Motivacijska potreba osobe s Mjesecom u Strijelcu je – pojednostavljeno rečeno – da bude u pravu! Osobi je jako važno izraziti svoje stavove, svoj vlastiti svjetonazor i vlastito razumijevanje istine, te dobiti priznanje i poštovanje okoline zbog vlastite ispravnosti, pravičnosti, mudrosti.

Read more...

Što se događa?! (Ljeto 2016)


 Premda uvijek naglašavam kako moj interes u astrologiji nije mundana astrologija niti kolektivno, već pojedinac, s vremena na vrijeme moram baciti pogled i na opće tranzite. Pogotovo u kontekstu svih tekućih (političkih) događanja ne mogu se oteti dojmu kako su stvari na rubu raspada. Što se događa...?

Read more...

Zidovi i skandali – Saturn kvadrat Neptun


 2016. je godina u kojoj dominiraju energije promjenjivih znakova. Neptun već nekoliko godina prolazi znakom Riba, a Saturn u Strijelcu i Jupiter u Djevici od prošle su godine, 2015. donijeli prevagu energiji promjenjivih znakova. 

Read more...

Lunoskop 2016


Evo i ovogodišnjeg Lunoskopa za one koji žele pratiti mjesečeve mjene, a nemaju software ili efemeride. Mjesečeva faze su u pdf-u ovdje...

Read more...

David Bowie


 David Bowie je svestrani umjetnik. Glazba je bila glavni medij njegovog izražavanja, a posebno ga je zanimao scenski nastup. To je bilo posebno vidljivo u osobnostima koje je kreirao, poput legendarnog Ziggy Stardusta, koje su se smjenjivale tijekom njegove duge i bogate glazbene karijere. Osobno ga je zanimala gluma, slikarstvo, moda, a iznad svega cijenio je umjetničku slobodu. Rođen je 8.1.1947.

Read more...

Još o Uranu i Plutonu


 Kvadrat Urana i Plutona još uvijek je aktivan i ovo proljeće su se pojavili i novi zapleti u priči. Malo sam proširio priču i na još neke aspekte transcendentalnih planeta poput Urana i Neptuna. 

Read more...

Jupiter u Lavu


 Od 16.srpnja 2014. Jupiter je u znaku Lava. Jupiter se tradicionalno smatra planetom koji donosi sreću. Njegova energija djeluje principom širenja, obilja, slobode, otvorenosti prema novim iskustvima. U percepciji naše civilizacije sve što je veće, bolje, sve čega je više trebalo bi značiti sreću.

Read more...

In memoriam Robin Williams


Robin Williams bio je izuzetno emotivna, ranjiva i osjetljiva duša. Dokaz tome su Mjesec u Ribama, Sunce u Raku i podznak u Škorpionu. Skladan tijek energije vodenih znakova u kojima su smještena sva tri glavna elementa horoskopa ima kreativnost Raka, senzibilitet i prilagodljivost Riba i magnetizam Škorpiona. Robin Williams rođen je 21. srpnja 1951.

Read more...

Nogomet: Detaljnija analiza grupe A1


Do sada su ove nogometne analize bile tzv. a priori analize, odnosno analize prije utakmice. Sad slijede vrlo detaljne analize a posteriori, odnosno nakon odigravanja.

Read more...

Nogometne prognoze 3


Posljednja i odlučujuća utakmica u grupi: Hrvatska - Meksiko...  Kako stvari izgledaju u horarnoj karti...?

Read more...

Nogometne prognoze 2


Horarni pogled na još dvije utakmice: Brazil - Meksiko, te Kamerun - Hrvatska...

Read more...

Nogometne prognoze


Za ljubitelje nogomota evo malog astrološkog pogleda na rezultate. Ovo je prilika isprobati tehnike sportske i horarne astrologije pa tko voli... Za sada dajemo samo prognoze a detaljnije astrološke analize u nekom od idućih blogova

Read more...

Spačka Spačva


Aktualni događaji zanimljiv su primjer koji pokazuje kako konjunkcija Merkura osobe A s Ascendentom osobe B uopće ne obećava njihovu konstruktivnu komunikaciju, baš kao što ni konjunkcija njihovih Venera ne znači da dijele sustav vrijednosti. No krenimo prvo malo šire.

Read more...

Misterija nestalog aviona


Upravo sam dobila podatke o trenutku polijetanja Malezijskog aviona koji je tako uspješno nestao da ga nitko ne uspijeva naći. Slika je zanimljiva i čudna kao i čitav slučaj. Pogledajte i sami: 8.3.2014. u 00:41 AWST zona -8, Kuala Lumpur, Malaysia, 3N10, 101E42.

Read more...

Uran, Pluton i Francuska revolucija


Još jedan pogled na aspekte Urana i Plutona (i Saturna) ovaj puta kroz događanja za Francuske revolucije i kroz život Robespierrea, te njegovu "Vladavinu terora". A to je i za nas ponešto aktualno budući da tekući kvadrat Urana i Plutona još uvijek djeluje i 2014. ulazi u svoje posljednje prelaske...

Read more...

DA09 Ban972x60

top